Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Mese 1.

Megírtam az első részét is a mesémnek:

Ha hiszitek, ha nem, volt egyszer négy jóbarát. Ez a négy jóbarát, egy iskolába jártak. Egy nap összevesztek, és ki sem akartak békülni. Az összeveszés oka pedig ez volt: mind a négyen rossz jegyet kaptak, és egymást hibáztatták. Amikor elmonták jegyeiket az édesanyjuknak, szörnyen megharagudtak a szülők gyermekeikre. Így a négy barát, mindenki otthonában sírvafakadtak, és sírás közben mély álom ütöte őket.
Egyszer csak, felriad Gerda, és egy úrhajó félében tatlálja magát. A város másik szélén, Júlia ébred fel, és ő is ott találja magát, mint Gerda, csak nem vették észre egymást. Harmadjára a város egyik sarkában Nicolas, a kis szelíd, félénk fiú is, egy fura belsejű valamiben ébred fel. Végül Peti...Petike nagyon hirtelenharagú morcos gyerek volt.
Mikor már végigbolyongtak mindenütt ebben az érdekes épületben, meglátták egymást, és haragosan felkiáltottak:
-Hé! Ti mit kerestek itt!?-kiáltották pontosan egyszerre. Végül belenyugodtak egymásba nagy nehezen.
Pár perc múlva, lépteket halottak. gerda odasúgta a többieknek:
-Valaki jön. Lehet hogy egy űrlény?-kérdezte nyöszörögve.
Megszólal Petike, és meg is legyinti Gerdát:
-Te! Ne beszélj! Még észrevesznek! Egy szelíd hang így szólt:
-Gyermekeim, ti vagytok? Gerda, Nicol, Juli és Peti?
A gyerekek félelmükben nem tudtak semmit sem csinálni, és előkullogtak egy gépezet mögül. Hirtelen mindenki megszólalt, és egyszerre kérdeztek mindent, akinek ami az eszébe jutott, és az öreganyó, aki jött, és megszólította a gyermekeket. Különösen Carmen anyónak hívták. Carmen anyó füttyentett eggyet és titokzatos személyek előjöttek. Ők: Kanstantín a nagyvarázsló, Titusz a tündér fiúgyermek, Alfonz a mókus, és Arnold a kis kurafi madár. Titusz köszönni akart nkik, de tudta, hogy nincs mit vesztegetni, és elindítota a gépezetet ami felrepült, és az égen szállt. De annyira gyors volt, hogy csak nagy sötétséget láttak az ablakokon. Az úton beszélgettek, és meg is ismerkedtek. Fél óra múlva már úgy csináltak, mintha már egész életükben ismerték volna ezeket a személyeket. Az egy hetes utazás alatt mindent elmondtak az állatok, Alfonz és Arnold a gyerekeknek. Hogy egy gyönyörű helyre mennek...Öröm Völgybe...Mindenki csak mosolygott az úton, de amikor a négy volt jóbarát egymásra néztek mosolygó arcal, egyből mogorvák voltak. Még nem békültek ki. De mindenki érzett valamit a szíve mélyében. És mindenki arra gondolt, hogy Öröm Völgyben hogy fognak haragosan megmaradni.
...

A következő részben megtudjátok, hogy hogyan ér véget az út. Amúgy a mese második része annak nincs címe azt ezzel találjátok meg: 2007-11-26







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat