Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Lucky Star naplója


Anki [92939 AL], gazdája Lucky Star
Igazi trükkök :)

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/92939
Igazi trükkök :)

Jó annak, akinek nem csak virtuális jószága van. Anki teve tudna gyorstanulni, ha akarnám(de szerintem ez pénzpazarlás), Anki kutya nem tud, néha sztrájkol is, és időközben szólásmondássá vált nálunk, ha valaki sztrájkol, azt mondjuk, "lógat, mint az Anki", mert hogy Anki mindig lógatja a fejét sztrájkolás közben :) És süketnek tetteti magát. Azért tanítok is neki valamit, és már ezeket a trükköket kezdi kapizsgálni:

Hempergés (bukfenc)

A gyakorlat lényege, hogy a kutya lefekszik a földre és a hossztengelye mentén 360 fokos fordulatot hajt végre - hempereg.

Fektessük le a kutyát, térdeljünk mellé egyik kezünkben jutifalival, melynek segítségével a kívánt irányba vezetjük a kutyát.(Megjegyzés: a kaját a hasánál kell mozgatni, különben csak a fejét fogja rángatni ide-oda, ha az orránál van a kaja.) Egy kicsit rá lehet segíteni, lágyan továbbgördíteni. Ez többnyire szükséges, mert a kutya nem vesz elég lendületet. Amint átfordult, jutalmazzuk. Gyakoroljuk addig, amíg a kutya kézmozdulatra és/vagy vezényszóra hempereg. (forrás: dogdancing.fw.hu)

Tolatás

Csináljunk kordont(pl. kerítés, vagy az ágy és a fal közti folyosó), hogy a kutya ne térhessen ki. Akkor álljunk szembe vele, és hajtsuk hátra. A kutya nem tud másfele menni, tolatni fog. Először csak pár lépést csináltassunk vele hátra, majd jutalmazzuk. Ekkor ismételgessük a vezényszót, majd egyre többet kelljen tolatni. Egy idő után el lehet hagyni a kordont, meg fogja tanulni korrigálni önmagát, és nem fog kitérni. Ha mégis kitér, támasszuk ki valamilyen bottal.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat