Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Helga naplója


Black Magik Camel [8538 AL], gazdája Helga
2005. január 21.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/8538
2005. január 21.

Finomat fözök!:)
A görögök egyik nemzeti eledelét,a giroszt joghurtmártással (tzatziki)
Leírom a receptet,érdemes megcsinálni,nagyon finom!

Hozzávalók 4 személyre:
50 deka báránycomb,(vagy sertéshús, vagy pulykamell-->én ezt szoktam,de ki melyiket szereti..)
4 evökanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
1/2 kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
5 dl natúr joghurt
1 evökanál olívaolaj
1 evökanál citromlé
2 szál petrezselyemzöld
girosz füszerkeverék
só,bors
a díszítéshez olajbogyó,mentalevél

Elkészítése:A húst megmosni,megtörölni,apróra felvágni.
Az olívaolajban elkeverjük a girosz füszerkeveréket,a húsra öntjük és hütöben pácoljuk 3 órán keresztül,vagy egy éjszakán át (így intenzívebb íze lesz).
A megtisztított vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk.
A mártáshoz az uborkát megtisztítjuk,lereszeljük,a hámozott fokhagymát összezúzzuk.A joghurtot alaposan összekeverjük az olívaolajjal,fokhagymával,citromlével,és a lereszelt uborával.Ízlés szerint kell sózni,borsozni.
A húst le kell csöpögtetni,a páclét felfogni,serpenyöben felforrósítani,és beletenni a húst,és ropogósra kell pirítani (kb 8 perc).+ 4 perc múlva hozzáadni a hagymakarikákat,és arnysárgára kell sütni.
A húst még füszerkeverékkel,paprikával és borssal kell ízesíteni.
A joghurtmártást külön adjuk hozzá,savanyú paprikával,olajbogyóval,és mentalevéllel lehet díszíteni..Tálalás elött a petrezselymet felaprítani és rászorni a húsra.

Ez úgy a jó (szerintem) ha a mártás jéghideg és a hús meg nagyon forró!Isteni ízkombináció.
Italként mellé meg Metaxa!:)

Jó étvágyat hozzá!:)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat