Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Gréta naplója


Tillárom [151787 AL], gazdája Gréta
2005. június 16.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/151787
2005. június 16.

AZ ARANYHAJÚ TÜNDÉR BÚCSÚJA

Gyönyörű muzsika töltötte be az erdőt. A dal felszállt az égig, majd a felhők öléről visszahullva csodálatos harmóniába olvadt a vöröslő és aranyló lombok színeivel.

Ma is - mint hosszú ideje már minden reggel - a tisztás közepén egy mohos fatönkön ott üldögélt az Aranyhajú Tündér kezében lanttal, és csodaszépen énekelt. Körülötte madarak fuvoláztak. A tündér csak dalolt, dalolt, és azt se bánta, ha az őszi ködöktől néha csatakos lett hófehér ruhája. Mikor már mindenki ott tolongott körülötte, elhallgatott, és hangjában némi szomorúsággal megszólalt:

- Ma reggel búcsúzni jöttem közétek.

Ez a rövidke mondat éles tőrként fúródott kis barátainak szívébe.

- Ne menj el! - susogta könyörgőn a szél.

- Maradj még! - kérlelték hajlongva a bokrok és a fák.

- Szomorúak leszünk nélküled! - sírtak az állatok.

- Ha elmész, ki vidít fel bennünket csilingelő nevetéssel, ki vigasztal zengő énekével? - kérdezték sírós hangon a vadvirágok.

- Milyen volt az életetek, mielőtt eljöttem hozzátok?

- Szomorú.

- Unalmas.

- Egyhangú...

- És amikor idejöttem?

- Ó, akkor megváltozott minden. Te énekeltél és mi táncoltunk.

- Később már mi is énekeltünk veled.

- Igen, és az összes dalomat megtanultátok. Most már ti magatok is elűzhetitek a szomorúságot. Már boldogultok nélkülem is. Valamikor én is szomorú voltam, de valaki megtanított dalolni, és lantot adott a kezembe. Csak annyit kért cserébe, hogy másokat vidámítsak, és mindig Istent dicsérjem. Azután a dal a szárnyaira vett, s egy gyönyörű hajnalon tündérré lettem. Azóta erdőről erdőre szállok, és vidámítom a világot. Most tovább
kell mennem, hisz még nagyon sok munkám van, nagyon sok ember szívében ütött tanyát a szomorúság és a bánat. De ne féljetek, a dalaimban már ti is benne éltek, és ha énekelek, a ti szívetekben is szól a dal. A szeretet dala. Itt az idő, most már igazán mennem kell, de egy napon visszatérek, s akkorra már az egész világon mindenütt zeng majd az ének.

A tündér mosolyogva búcsúzott, ahogy jött: lanttal a kezében. Gyönyörű aranyhaja hullámzott utána. Ők nézték, nézték, egészen addig, míg ott fenn a magasban eggyé nem olvadt a napsugárral.

Érezték, először nagyon halkan, majd pedig egyre hangosabban szól szívükben a dal, zeng a tündér muzsikája, és lassan teljesen eltűnik belőle a szomorúság és a bánat.

Azóta a bárányfelhők fodrai közt felbukkanó napsugárban a tündér aranyhaja lobog, a tavaszi szellő lágy ölelésében ő mosolyog, s a madarak
zengő énekében az őszi lombok alatt ő dalol.

Ki tudja, talán a te szívedben is ott van valahol...

/Kovács András/



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat