Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Mélynövésű troll naplója


Pellonpekko [309658 AL], gazdája Mélynövésű troll
2009-01-05

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/309658
2009-01-05

Egy kis történet, ami több aspektusban is igaznak mondható.



Pár éve egy magányos kisfiú elment egy boltba és egy 10 soros fekete-fehér Steel acélbetétes bakanccsal tért haza. Úgy gondolta, ettől más lesz az élete. Igaza is volt, meg nem is.

Különös módon azok az emberek, akik eddig nem igazán tartoztak a köreibe egyre közelebb kerültek hozzá, végül már együtt lógtak. Ez a bakancs sosem törte a fiú lábát, tökéletesen illeszkedett hozzá, s hűen vitte, akármerre fújta a szél. Az évek alatt, ameddig együtt jártak-keltek a világban minden fontos eseményt figyelemmel kísért a cseperedő fiú életében (egy kivételével).

Teltek-múltak a hetek, a bakancs által képviselt értékek, normák átragadtak a kisfiúra és már "rockerezték", és a fiú annak is érezte magát. Kicsivel kevesebb, mint másfél éve a kisfiút megtalálta egy másik fiú, aki bemutatta őt több embernek, akik idővel szerves részévé váltak a fiú életének és azon vannak, hogy segítsenek a fiúknak, lányoknak.

Szóval, már jó ideje közösen rótták az utakat, a bakancs és a fiú. Mindig együtt voltak, s a fiú kezdte érezni, hogy számára mást jelent a bakancs és az, amit kifejez. Barátságuknak ez egy fordulópontja volt.

A fiú még mindig "rockernek" érezte magát. Viszont ez már másfajta "rockerség" volt, mint amit annak idején mondott magáénak. Kíváncsi lett a fiú és keresni kezdte, hogy mitől nevez valaki valakit, akár magát is, "rockernek".

Egyre jobban távolodtak egymástól, hiába jártak mindenhova együtt. Végül, mikor a fiú úgy érezte, hogy a bakancs akár akadályozhatja, elnyomhatja, a bakancs fogta magát és széjjelszakadt.

A fiú sírt. Öröm és bánat keveredtek a könnyeiben. Keserű volt minden cseppje, de mosolygott, mikor visszagondolt öreg barátjára. Idővel rájött, hogy nem azért a barátja, mert mindig együtt vannak. Se nem azért, mert már sokszor segített neki, s társak voltak a bajban. Ez a harcosok közti becsületre tartozik, amit első találkozásuk óta hűen betartanak. Hanem azért tudhatja barátjának, mert rengeteg mindent sikerült a segítségével megtudnia a világról és ennek kapcsán magáról.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat