Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Fanni. naplója


Brownie~ [138259 AL], gazdája Fanni.
2009-07-18

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/138259
2009-07-18

----

Megint egy részlet a suliújságból.....nem olvasni a Híreket!

Tesztek
-rajzos önismereti teszt
Rajzolj fát, megtudod ki vagy!
A rajzolás az ember legősibb kifejezőeszközei közé tartozik, sok mindent elárul érzelmeikről, motivációinkról, személyiségünkről. Rajzoljon le egy fát, és a megadott ábrákkal hasonlítsa össze a saját rajzát, majd olvassa el az elemzésben megadott támpontokat!


A fa az élet a növekedés szimbóluma, az élet a gyökerekből sarjadzik, noha ez van leginkább elrejtve szemünk elől. Így rajzában a gyökerek ábrázolása a személyiségben rejlő életerőt, az ösztönélet fontosságát szimbolizálja. Ugyanakkor, ha a gyökér aránytalanul túlhangsúlyozott a fa egyéb részeihez képest, ez az ösztönélet sodró erejével kapcsolatos veszélyeket rejti magában! Döntéseiben ne csak a vágyai vezéreljék, hanem a tudatos megfontolás is!


A fa koronája a környezettel való kapcsolatot szimbolizálja. A szépen kidolgozott korona aktivitásra, kreativitásra, jó elemzőkészségre utal. Ha túlhangsúlyozott a korona a fa többi részéhez képest, ez azt mutatja, hogy önt döntéseiben mindig a racionális megfontolások vezérlik, és hajlamos túl sokat rágódni egyes kérdéseken. Érdemes volna időnként megkérdeznie önmagától azt is: „mire vágyom?”


A csupasz ágak a környezettel szembeni kiszolgáltatottságot jelzik. Ha a fa élettelen, ez az önben megjelenő szomorúságra, rossz hangulatra utal, mintha a jövőbe vetett hite is megrendült volna, és eluralják a pesszimista gondolatok. Ha az ágak élettel teliek, de levél nélküliek, ez azt mutatja, hogy ön jelenleg az egyedüllétet preferálja, élvezi önmaga társaságát, és nincsen szüksége környezetében sok emberre ahhoz, hogy jól tudja érezni magát.


A törzsek és az ágak képezik a fa leglényegesebb részét. A törzs feladata, hogy támasz legyen, és összekösse a fa gyökerét és koronáját. A törzs szimbolikája is ezt az összekötő szerepet mutatja, vagyis azt, hogy mennyire vagyunk képesek harmóniát találni az ösztöneink és a racionális döntéseink között. A törzs egyben az érzelmi élet kifejezője is. Ha túlhangsúlyozott a törzs, az érzelmei túlságosan elsodorhatják!


Az egyedi lombkorona, mely levelekkel gazdagon díszített precíz, tudatos emberre vall. A levelek a külvilág felé megjelenő nyitottságot, barátságosságot, a társas élet kedvelését, a kezdeményezőkészséget jelentik. Ugyanakkor, ha a levelek kidolgozottsága túlságosan aprólékos, ez merev, kissé körülményes gondolkodást sejtet, és az emberi kapcsolatokban megjelenő túlzott elvárásaira is utalhat.


A gyümölcsökkel ábrázolt fa rajzok a bennünk lévő gyermeki én megjelenésére utalnak. A gyermekkorból megmaradt gondolatok, fantáziák töredékei felnőttkori kreativitásunk fő erőforrásai. Így a gyümölcsök az önben rejlő kreativitásra és fantáziadússágra utalnak. Ugyanakkor: ha a gyümölcsök aránytalanul nagyok a fa egyéb jellemzőihez képest, ez arra utal, hogy hajlamos az ábrándozásokra, időnként túlértékeli saját vágyait, és nehezen marad a realitás talaján.

Hírek
-az iskola történései
Mesefelolvasóverseny a könyvtárban
A könyvtárban mesefelolvasóverseny indult áprilisban. A vetélkedőt Juhász Réka nyerte meg,akivel lejjebb egy interjút is olvashattok. Sajnos nem volt valami sok versenyző,de legalább mindenki jól érezte magát.

Interjú Rékával,a verseny I.helyezettjével
Riporter:-Melyik mesét választottad?Honnan jött az ötlet,hogy ezt választod?
Réka:-Az öreg halász és a nagyravágyó feleségét választottam egy magyar népmesés könyvből.Anyukám bíztatott,hogy menjek el a versenyre.Neki köszönhetek mindent,azt is,hogy nyertem.
Riporter:-Milyen volt a hangulat a versenyen?
Réka:-Nagyon jó volt a hangulat!
Riporter:-Izgultál?
Réka:-Nagyon izgultam!
Riporter:-Úgy érzed,te voltál a legjobb?
Réka:-Én nem vagyok beképzelt.Más döntse el.

Réka osztálytársai is nyilatkoztak,akik - a válaszaikból itélve - nagyon támogatták Rékát,mellette álltak
Riporter: Gondoltátok,hogy ő nyer?A barátai vagytok?Miben jó még a Réka?
Zsanett: Igen,én vagyok a legjobb barátnője,de a Flóra meg a Bius is.Nagyon jól kosarazik.
Bianka:Én szurkoltam neki,és gondoltam,hogy nyer.Én is jó barátnője vagyok.Amiben még jó,az a kosárlabda,tollas,olvasás,tanulás és barátkozás.
Flóra:Én nagyon szurkoltam neki,és 99% esélyt láttam.Nekem óvoda óta legjobb barátom. Amiben még jó,tanulásban,sportban,barátkozásban.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat