Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Szénceruz@ naplója


Kukábavaló [261033 AL], gazdája Szénceruz@
2009-10-26 Film-idézet

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/261033
2009-10-26 Film-idézet

"A Repülés ismert törvényei szerint nem lehetséges, hogy egy méh repülni tudjon. A szárnyai túl kicsik ahhoz, hogy a levegőbe emeljék a kövér kis testét. Persze a méh akkor is repül; mert a méhek fittyet hánynak arra, hogy az emberek szerint mi lehetetlen."
/Mézengúz/


"Egy olyan apróság, mint egy pillangó szárnyának rezdülése, akár tájfunt is okozhat a világ túlsó felén."
/Pillangóhatás/


"Sosem tűnődtem azon, hogyan fogok meghalni. De ha már meg kell halnom, olyasvalaki helyett haljak meg, akit szeretek."
/Alkonyat/


"Egy kutyának nem kell se luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák. Beéri egy útszélen talált bottal. Lehetsz gazdag, vagy szegény, buta, vagy okos, agyafúrt, vagy tökkel ütött; a kutyádnak mindegy. Ő csak szeretetet kér és ad. Hány emberről mondhatod ezt el? Hány ember szeret feltétlen és oldhatatlan szeretettel? Hány ember mellett érzed, hogy ami Te vagy, az különleges?"
/Marley meg én/


" Pottyan, vagy nem pottyan? Ez volt a kérdés. Csupán a tét csekélységét kellett felismernem ahhoz, hogy bizonyos módon én is élvezni tudjam a játékot. Talán kezdtem megérteni a számomra adott világegyetem egyszerű titkát: bárhol, bármikor agyonlőhető vagyok. "
/A Sorstalanság/


"Játszol. Úgy érzed minden jól megy. De, hirtelen becsúszik egy hiba. És még egy. És még egy.. hiába küzdesz ellene.. Minél jobban igyekszel, annál rosszabb lesz a helyzet. Végül teljesen lebénulsz. Nem kapsz levegőt. És mindennek vége. Elmerültél.. "
/A cserecsapat/


"Te vagy gyönge! Nem tudod mit jelent a szeretet. A barátság. Csak sajnálni tudlak Téged."
/Harry Potter és a Főnix rendje/


" Mi ez, amit szerelemnek hívnak? Ez a furcsaság, amit szerelemnek hívnak? Meg tudja oldani valaki a rejtélyt, hogy miért csinál belőlem bolondot? Csodás nap volt, amikor megláttalak. Elvetted a szívem, s eldobtad. Ezért kérdem a mennyek urát; mi ez, amit szerelemnek hívnak? Kaptam tőled ragyogó napokat, kaptam tőled vidám éjjeleket. Varázslatos álommá tetted az életemet, míg nem jött valaki más. Felbukkant melletted valaki, s a fagy foga belém mart. És most azon töprengek egyre csak, miért szeretlek még mindig? "
/A hírhedt/


" Én mindig úgy hittem, ha az ember a helyes úton jár, nyugodtabban élhet. Biztosabban áll a lábán, megnyugodhat, tudják.. lazíthat. Engem az rémít meg, hogy előfordul, hogy egyszer csak randa vihar támad. Ez lehet akár a rák, az alkohol, vagy valami nő, akivel félrelép az ember. És hiába áll az ember biztosan a lábán, ez a nagy vihar felkapja, mint egy falevelet, és magával sodorja. Csak egy ideig vagyunk a magunk urai, aztán tehetetlenek. "
/A hírhedt/


" Nehéz leírni az állapotomat. Képzeld el, hogy hatalmas hóban gázolsz. Nem tudod, hogy csak körben jársz. Lábad nehéz a rátapadt hótól, a hangod elakad a szélben. Roppant árván érzed magad. És milyen messze az Otthontól.. "
/Patch Adams/


" A válsághelyzetekben szövődő kapcsolatok sohasem tartósak. "
/Féktelenül/


" Azt mondom magamnak: Ma nem fogok benyomni. És történik valami, vagy talán semmi. És.. hirtelen rám jön. Ismerik ezt az érzést.. mikor égni kezd a bőrünk, a kezünk remeg és a gyomrunk ki akar ugrani a torkunkon. Ha a józanok közül bárki sejtené, hogy milyen szörnyű ez az érzés, nem kérné, hogy ne igyunk többet. Azt mondaná: -Jézusom! Erről fogalmunk sem volt! Jó, rendben van, csináld! Lődd be ezt az adagot! Igyál egyet! Vagy amennyit akarsz! Igyál akármennyit! Csak az a lényeg, hogy ember legyél!
És megtesszük.. én is megtettem. Ittam, és szipuztam. [...] És nem érdekeltek a következmények, mert tudtam, hogy azok nem lehetnek olyan rosszak, mintha lemondanék erről. Aztán, történt valami. Bajban voltam. Felébredtem egy sikátorban, és azt sem tudtam, hogy hol vagyok. Még azt sem, hogy melyik városban. Zúgott a fejem, és észrevettem, hogy az ingem mindenütt csupa vér. Ahogy ott feküdtem, és vártam, hogy mi történik, valaki azt mondta nekem: - Hé, így nem lehet élni, öregem! Így csak meghalni lehet... "
/28 nap/


" Soha ne légy olcsó szlogen! Mert költészet vagy. "
/28 nap/


" Végiggondoltam.. előbb megyek.. kit érdekel? Talán még jó is így, az élet amúgy is szar... De jöttél Te, és az egész fura lett. És te olyan.. csodálatos vagy. És én csak még egy kis időt akartam. Na szóval.. Te vagy a legrosszabb, ami valaha történt velem. "
/Keith/


**Szénceruz@**



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat