Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Jusztícia naplója


Arnold teve [131264 AL], gazdája Jusztícia
2012-02-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/131264
2012-02-22

Best food of the month

Nem nehéz, de ma ne főzzétek meg, mert hamvazó szerda van! :)


Lassan sült gyümölcsös-rozmaringos csirke

Hozzávalók: 1 egész tanyasi csirke, 5dkg vaj, só, frissen őrölt bors, 7-8 ág friss rozmaring, 2 alma, 2 körte, 2 narancs, 3dl száraz vörös bor, 1 evőkanál cukor, szegfűszeg, fahéj, 1 darab gránátalma

Vajjal kenjünk ki egy sütőtálat. A csirkét mossuk, szárítsuk meg, kenjük be bőrét vajjal. Sózzuk, borsozzuk, tegyük mellé a rozmaringágakat, egyet-kettőt a csirke belsejébe, fél-fél naranccsal, almával és körtével együtt. fedjük le alufóliával, és süssük 160 fokon 60 percig.
" (Én előmelegítettem a sütőt)
Közben a maradék körtét, almát és narancsot vágjuk cikkekre, és főzzük 15 percet a 2dl vízzel hígított borban, amibe beleszórjuk a cukrot, és fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük.
Növeljük a sütő hőfokát 230 fokra, pirítsuk meg a csirkét kb. 20-25 perc alatt. Szedjük köré a borban főt gyümölcsöket, szórjuk meg gránátalmaszemekkel, és tálaljuk." (Izraelből finom gránátalmát hoznak)

Ez is nagyon jó, és könnyen elkészíthető, szintén itt:

"Lila hagymás-túrós réteskosár paradicsomsalátával

HOZZÁVALÓK 6 KOSÁRKÁHOZ: 1 fej lila hagyma, olívaolaj"(az extra szűz a legjobb, a többi csak maradék)
"25 dkg túró, 1dl tejszín, 1 egész tojás, tengeri só, frissen őrölt bors, 1 csokor bazsalikom" (őrölttel is működik, de bizonyára nem az igazi, de hát "azzal főzünk, ami van"~ nagyi után szabadon.), 3dkg vaj olvasztva (vigyázz, hogy ne menjen bele víz, még véletlenül se...), 5 lap kész réteslap (35x35cm)" (de ha egyben van a tészta, az se baj, ugyan az tészta, és akkorára nyújtod, amekkorára akarod!)," 3-4 szem paradicsom

A megpucolt lila hagymát kockázzuk fel, kevés olívaolajon lassan dinszteljük édesre. A túrót törjük át, keverjük el a tejszínnel, a dinsztelt hagymával és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a bazsalikom felét, felaprítva. A réteslapokat vágjuk 4 részre (négyzet alakban), majd olvasztott vajjal megkenve, helyezzünk egymásra 3-3 lapot, egymáshoz képest 45 fokban elforgatva. Helyezzük a réteslapokat muffinformába" (ha nincs ilyened, akkor egyszerűbb, ha kézzel hajtogatsz valami hasonlót az is működik), " majd mindegyikbe kanalazzunk 3-4 evőkanál túrós tölteléket. Toljuk 180 fokos sütőbe, és süssük 20 percet. hagyjuk a formában kihűlni, majd óvatosan vegyük ki.
A paradicsomsalátát frissen készítsük, tálalás előtt: kockázzuk fel a paradicsomot, a maradék bazsalikomot csíkozzuk fel, keverjük el a paradicsommal, locsoljuk meg olívaolajjal, és szórjuk meg kevés tengeri sóval. Kínálhatunk mellé zöldsalátát is. "

Mindkettő elég sokba került, de tényleg Isteni íze van.
:D
MI az amit még Hamvazó szerdán is csinálhatunk?
Például ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=jNCFBz8ePms&feature=related







Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat