Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Jusztícia naplója


Arnold teve [131264 AL], gazdája Jusztícia
2012-03-03

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/131264
2012-03-03

Variációk egy témára

"A családomon kívül senki sem támad engem azért, mert keresztény vagyok, attól való félelmében, hogy mások meg fognak támadni azért, mert keresztény vagyok."

"Azon kívül, aki szeret, senki sem támad azért mert keresztény vagyok attól való aggodalmában, hogy más támadni fog azért, mert keresztény vagyok... egy keresztény országban"


"Azon kívül, aki közelről ismer, senki sem támad azért, hogy mit gondolok, kivéve azokat akik attól tartanak, hogy bajba kerülhetek azért amit gondolok... még akkor is, ha olyasmit gondolok, amit más már gondolt és pl. kitüntették érte." by Mono

"Uram, ments meg a barátaimtól, az ellenségeimmel magam is elbánok." W.S. mester

"Senki idegen nem von felelősségre ha megsérülök, balesetet szenvedek, vagy kudarcot vallok, kivéve azokat, akik aggódnak értem, féltenek és meg akarnak óvni. Még akkor is, ha ezzel gátolják a gyógyulásomat vagy kifejezetten rontják az állapotomat. De ha nem tennék semmit, megkapnám azt is, hogy "Mér nem csinálsz semmit ? vagy azt hogy "Be vagy "rezelve?" Vagy azt hogy "Mér nem találsz ki semmit?" de ha kitalálsz valamit megkapod, hogy: "mekkora hülyeség" De ha bejön, azt mondják "Ja, ezt én is egyből gondoltam." Ha nem azt is egyébként...Azért hozzá tenném, hogy ha bajban vagyok nincs ott senki, csak a végkifejletnél jelennek meg páran. Minél nagyobb gázban vagyok, annál többen. És mindig az az első kérdésük: "Miért nem szóltál hogy segítsek?" Már leteszteltem, akkor általában nem érnek rá, nem elérhetőek, vagy csak simán fogalmuk sincsen a megoldásról. Ha mégis, az mindenkinek utólag jut eszébe, s ezt a lehető legflegmábban tudják közölni. Vagy akkor jönnek, ha nincs semmi baj, és... csinálnak... aztán mindenkinek hirtelen dolga akad..."

"Senki sem viselkedik hülyén velem azon kívül aki szeret. Merthogy úgyis megbocsájtok, merthogy olyan jó vagyok... és persze keresztény... mindent megértek, hiszen Jézus is ezt tenné, nem? Senki sem hajlandó ezt belátni, mert mindenki azt hiszi, hogy ő kivétel. De ha ezeket elmondom, mindenki megsértődik. még akkor is, ha végzetes hibát követett el, rámnézve."

Az előbbi megfigyelésekből kiderül, hogy mindenki szép, tökéletes és csalhatatlan, kivéve "az a másik". És ha szolidalitásból elismered, hogy igen, te vagy az másik, annál inkább nyeregben érzik magukat. Ha még hibát is elejtesz, ellened szól... esélyed sincs.
De ami az előbbinél fontosabb, hogy kiderül amit e csoport "szeretet"- nek hív az számomra egyelőre definiálatlan "izé". És ha ezt elmondom, azt kapom eredményül hogy "Oooolyan izé vagy!"

S amikor a végén végleg kampó vagy, és már csak a hited maradt és a rózsafüzér, odajönnek és azt kérdezik: Hol van a te istened? Mutasd meg! Na ugye, hogy megmondtuk ....
Amikor inkább becsukod az ajtót- Uram bocsá- megkapod, hogy zárkózótt, vallásos és egyébként is frigid vagy...

Good lock have fun!

http://www.youtube.com/watch?v=CDSion_tqW4&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=6WAylnO5gtA&feature=fvst

"Weöres Sándor idézetek
Száz törvény közt botlódsz, kapkodsz
s mindig hű vagy önmagadhoz,
mást akarva sem tehetsz.
Akármit téssz, akármint téssz,
azt teszed, mit legjobbnak vélsz -
mi a jóság, ha nem ez?


Aki még nem kíváncsi: tudatlan,
Aki már nem kíváncsi: bölcs..."
/hm... a fenét bölcs!/

És mit szólna ehhez Tóth Árpád? Vagy ti mit szólnátok az ő Lélektől lélekig című verséhez? /Hm... "fáj a fenét!" "Nem is vagyok egyedül... igaz, Wilson?" :D



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat