Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Gábor naplója


Mr. egon [4359 AL], gazdája Gábor
2005. június 7.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/4359
2005. június 7.

Joyce Vissell: Igaz szerelem

Moses Mendelssohnt, az ismert német zeneszerző atyját igazán nem lehetett daliásnak nevezni. Alacsony termete mellett még púpos is volt.
Egyszer látogatóban járt egy hamburgi kereskedőnél és reménytelenül belészeretett az üzletember bájos leányába, Frumtjéba. A lány azonban viszolygott Moses torz külsejétől. Amikor elérkezett a távozás ideje, Moses összeszedte minden bátorságát, és bekopogtatott Frumtjéhoz, hogy utoljára megpróbáljon beszélni vele. Megigézte a lány vakító szépsége, de mélységesen elszomorította, hogy rá sem hajlandó nézni. Miután többször is hasztalanul igyekezett szóra bírni, Moses végül félénken megkérdezte:
- Frumtje kisasszony, hisz abban, hogy a házasságok a mennyben köttetnek?
- Igen - felelte a lány, szemét továbbra is a padlóra szegezve.
- És maga?
- Én is. Tudja, az Úr minden fiú születése előtt kinyilatkoztatja, hogy ki az illető jövendőbelije. Nekem is kijelölték a menyasszonyomat, de az Úr még hozzátette: "A feleséged púpos lesz." Én azonnal könyörögni kezdtem: "Ó, Uram, ne sújtsd őt ilyen rettenetes sorssal! Kérlek, add nekem a púpját, hadd maradjon ő gyönyörű!"
Frumtje a fiatalember szemébe nézett, és mintha valami régesrégi emlék kavarodott volna föl benne. Mendelssohnnak nyújtotta kezét, s hamarosan örök hűséget esküdött neki.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat