Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Zsolt naplója


Revolver [100532 AL], gazdája Zsolt
2005-12-17

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/100532
2005-12-17

Műtét könyékig hájban
Történt egyszer, amikor a műtőbe csak két gyakornok és egy rezidens volt beosztva, hogy egy elképesztően elhízott asszonyság jelent meg a kórházban. Heves alhasi fájdalmakról panaszkodott. Könyékig vájkálva a hájban, hárman megvizsgálták, tanácskoztak, megint megvizsgálták, újra tanácskoztak, képtelenek voltak felállítani a diagnózist. Végül azok gyöztek, akik úgy vélték, hogy vakbélgyulladása van, így aztán az asszonyság pillanatok alatt a mütöben találta magát, ahol is a szó szoros értelmében beborította az egész asztalt.
Meghallván az esemény hírét, hat vagy hét másik orvos is odasereglett, mire a rezidens nekiállt átvágni az egymáson fekvö rétegeket, hogy hozzáférhessen a hasüreghez. Miután többször is megváltoztatták a sebkampó helyzetét, ahogy egyre mélyebbre és mélyebbre hatolt az orvos, hirtelen megállt és beigazította a feje felett függö lámpát. Ezután kért egy fogót, és miközben mindenki várakozással tekintett rá, kihúzott az asszonyságból egy darabka fehér rongyot.
Döbbent csend ereszkedett a kis csapatra, míg csak egy pillanattal késöbb rá nem jött mindenki, hogy a rezidens egészen a mütöasztalig vágott. A páciens hasának hájrétege, terjedelmes teströl lévén szó, elcsúszott balra, s ennek az lett az eredménye, hogy a rezidens elment a hasüreg mellett.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat