Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Stefano naplója


Johnny Test [239016 AL], gazdája Stefano
az anatómia 2

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/239016
az anatómia 2

ott tartottam, hogy szépen megbuktam ebből a tárgyból.

megfogadtam, h az uv-n egyből átmegyek, mert csak így mehetek sítáborba január utolsó hetén. tettem is valamit ezügyben: a 20oldalas hosszú izomjegyzetből kiírtam a füzetembe a lényeget, vagyis csak a latin szavakat értelemszerű csoportokba szedve. ez a munka sokáig eltartott, mert 12-én volt egy eu javító zh-m, 14-én pedig egy filozófia vizsgám, amikre szintén kellett tanulni - és persze még minden nap megetettem a tevémet, válaszoltam az üzenetekre, satsat. úgy, 15-én el is készültem ezzel a kis jegyzettel, ami kb 10 A5-ös oldalra fért ki. kis matek: ha 19-én reggel nyolckor van a vizsgám, egy oldalt hány órán keresztül tanulhatok? =) végülis megpróbáltam szépen beosztani, nem sok sikerrel.. a szándék a lényeg! nincs igazam?
csak azt nem tudom, azért nem sikerült, mert elszámoltam valamit xD vagy azért mert kitartásbeli problémák vannak.. ezt az elmélkedést félretéve, vasárnap délutánra sikerült megtanulnom az összes mell, has, hát, kar és kézizmot, vagyis az egész felsőtestet.. (mégjó h a nyaki és az arcizmok nem szükségesek..az lenne még szép)

vasárnap este..megint logikázunk: mind3 témakörből van 14-16 tétel. ha csonttanból alig tudom a koponyát, ízülettanból nem tanultam meg a csigolyák összeköttetéseit (4 különböző fajta) ráadásul az ugrócsonti ízület nagyon bonyolult, akkor mekkora eséjem van ezeket kihúzni? kb 1 a tízhez tuti bukta.
ezután a félelmetes izomtan. az első 6ot tudom biztosan, utána 2őt halványan és a többit nem. 5.-ként próbálok vizsgára bemenni de megkérdem az első 3 felelőt, h mit húztak és mijen méjről. ismerem a tételek sorszámát. ha a prof egyszer elemeli a tételcetliket (kb a felénél) akkor valószínűleg a 7-8 körüliek kerülnek felülre, ez fojtatódik 14ig, aztán ott kezdődnek, amiket jobban ismerek. de lehet hogy kétszer emeli el a felső harmadánál, ezen is gondolkodtam egy keveset. az is lehet hogy teljesen össze lesznek keveredve a cetlik.
logikázás után kinyomtattam a netről egy rövidített sporttöri jegyzetet, hamár hétfőn az is lesz.

nincs mit tenni, tanulni kell. leültem hát, átnéztem picit a koponyát. újratanultama láb ízületeit. és elolvastam 2x a megnemtanult izmokat. éjfél körül megtanultam még azt, amin a múlt alkalommal elbuktam..próba-cseresznye.

hétfő reggel.csak gabonapehejkét reggeliztem tejjel. bementem a suliba, persze hónom alatt az összes jegyzet, hátha csakúgy belémszáll valami tudás. a bkv-n tömeg, majdnem megfulladtam - mint mindig. (najo, megérdemlem, mert bliccelek mostanában.. miért nézel így? tudod,ki fog bérletre pénzt kidobni mikor csak heti egyszer megyek be a központba. 10es jegytömb fél évig kitart, ha okosan használod xD) beértem időben, magamra kaptam az öltönyt, hajat igazít, nyakkendőt megköt.. felmegyek a tanszékhez. várnak már egy páran. lefoglaltam az 5. hejet =)

megkérdeztem az első háromtól, mindenki felülről húzott, és tökdurvákat, ami azt jelenti, h a tételek hihetetlenül össze lettek keverve! a logika csődöt mondott.. mit mond az értelem? húzd a legfelsőt, mert ha középről sz@rt húzol, tökidegesleszel amiért nem a legfelsőt húztad.
tehát felfordítom a felső lapokat, csont: a csigojákról általában, ízület: bokaízület, izom: az alkar méj hajlító és feszítő izmai. leültem, rajzoltam =P kidolgoztam..feleltem. azt mondja a tanárnő, hát ez így hármas, mert nagyon bizonytalan, de bónuszkérdés a 4esért: a nagyfarizomról minden.
(mekkor szerencse h vasárnap délelőtt tanultam meg az összes alkarizmot, este átnéztem a láb alsó ízületeit, ésmég a többi izomtételt is elolvastam)
kijöttem egy 4essel.
10kor elő a sporttöri jegyzettel, irány a másik épület. egy órája fojt már a feleltetés ott is, de még alig felelt le pár ember. és rengetegen vártak.
átmentem a gimnasztika tanszék elé tanulni (ahol legalább vannak ülő alkalmatosságok) és megbeszéltem a gimnasztika tanárral is, hogy csütörtökön megyek a halasztott erőkövetelményeket bemutatni. 11óra, még mindig nagy a sor. felmentem a 3.ra bejelentkeztem egy angol javító zh-ra szintén csütörtökre, mert még évelején írtam egy pocsék zh-t a téli sportokból.
kb fél1kor jutottam be sporttörire felelni, és
5össel jöttem ki úgy, hogy gőzöm sincs mi történt.

tanulság:
hívtak szombaton a volt sulimba szalagavatóra. ha mentem volna-› anatómia bukta. gyekerek, első a tanulás, csak azután a szórakozás! =D

lényeg:
meek sítáborba bibibiii! =P



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat