Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Brigitta naplója


Risha [232796 AL], gazdája Brigitta
a 8-as gua szám

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/232796
a 8-as gua szám

gua számod: 8

~a gazdagság és boldogság angyala~

jelentése: nyugalom
iránya: észak-kelet
évszak: késő tél, kora tavasz
eleme: föld
színei: barnák, sárgák
csoport: nyugati

.-~*'°¯°'*~-.,.-~*'°¯°'*~-.,.-~*'°¯°'*~-.,

~jellemzői~

a 8-as gua szám (föld elemű) egyénekre jellemző, hogy stabilak, kiegyensúlyozottak. természetes számukra, hogy mindenért meg kell dolgozniuk. a 8-as földeknek jó érzéke van a befektetésekhez, praktikus gondolkodásuk és szorgos munkájuk eredményeként már fiatal korukban jó anyagi helyzetbe kerülhetnek. stabilitást, erőt, energiát sugároznak, mint egy nagy hegy, mely a trigram jelentése. időről-időre fontos, hogy visszahúzódjanak, elmélyüljenek, elmélkedjenek, ilyenkor környezetük számára nehezen megközelíthetők. „két lábbal állnak a földön”, bíznak a tapasztalatukban, kitartásuknak köszönhetően lassan, de biztosan haladnak előre. igazságérzetük erős, a realitás talaján állnak. higgadtak, környezetükre nyugtatóan hatnak. nem könnyen változtatnak, nehézkesek.

.-~*'°¯°'*~-.,.-~*'°¯°'*~-.,.-~*'°¯°'*~-.,

~kedvező irányaid~

*sheng qi – általános szerencse, prosperitás, siker*

[dny]
ez a hely a qi forrása, életenergiával teli hely, melynek hatását érdemes előnyösen kihasználni. minél több időt töltesz itt, kedvező hatása annál jobban hat az életedre. Minden tevékenység számára alkalmas hely: kiváló dolgozó vagy tanulószobának, nappalinak, műteremnek és bármilyen művészi, szellemi tevékenységnek.

*tien yi – egészség, égi orvos*

[ény]
a legkedvezőbb hely a betegek, egészségileg gyengélkedők számára. ezen a helyen a negatív energiák nem fejtik ki hatásukat, könnyebb itt a feltöltődés akár fizikai, mentális, vagy spirituális értelemben. kiváló hely azok számára is, akik egészségesek és ezt szeretnék megtartani. hálószobának alkalmas terület.

*nien yen – hosszú élet, jó párkapcsolat, gazdag utódok*

[ny]
ez az energia jótékonyan hat a munkára, pihenésre, a párkapcsolatra. éppen ezért ideális élettér mindenféle tevékenység számára. különösen kedvező a családtagok közötti kapcsolat megerősítésére. akkor célszerű megerősíteni, amikor a családtagok sokat veszekednek egymással, a házastársak eltávolodnak egymástól, vagy nincs gyermekáldás.

*fu wei – általános összhang*

[ék]
a békés, nyugodt élet területe. kiegyensúlyozottságot, fokozatos, nem kiugró gyarapodást, sikert ígér. ez a terület és irány támogatja az összhang és harmónia megteremtését, mely a feng shui alapja. megvéd az ártó erőkkel szemben.

.-~*'°¯°'*~-.,.-~*'°¯°'*~-.,.-~*'°¯°'*~-.,

~kedvezőtlen irányaid~

*hai huo – balesetek, véletlen szerencsétlenség helye*

[d]
ez a hely hajlamossá tesz a fizikai sérüléssel járó balesetek elszenvedésére. ezért aki hosszabb időt tölt itt, legyen elővigyázatos, körültekintő. például, ha a konyhád van ezen a helyen, nagyobb lehet a háztartási balesetek gyakorisága. ez a hely legkedvezőbb tárolás céljára, vagy, ha ez nem megoldható, akkor minimális időt tölts itt. ezt a területet lehetőleg ne használd gyerekszobának!

*wu kuei – öt szellem helye*

[é]
az öt szellem azoknak az elhunytaknak a lelkét jelképezi, akik valaha a földön éltek. a materiális gondolkodásúak számára ez furcsa, sőt lehet, hogy megkérdőjelezik a lélek halhatatlanságát. ezen a területen meghitt szentélyt alakíthatsz ki, kiváló hely a régi családi fényképek elhelyezésére is. erre a területre nem célszerű háló, dolgozó, vagy nappali szobát tenni.

*liu sha – hat átok helye*

[k]
szomorúságot, kudarcot okozhat a család tagjai számára. az is elképzelhető, hogy lehetőségek sorozatát szalasztod el, vagy jogi bonyodalmakba keveredhetsz. tároló és illemhely kialakításának megfelelő.

*chueh ming – életvég helye*

[dk]
a kínaiak számára ez a terület a legkedvezőtlenebb, családi tragédiákat okozhat. a négy kedvezőtlen terület közül ez a legveszélyesebb, ezért elkerülendő, hogy itt legyen a ház főbejárata, vagy a családi hálószoba. gyerekszoba se kerüljön erre a helyre. ezt a területet ne aktivizáljuk, használjuk a háznak ezt a részét inkább tárolási célra. amennyiben nem figyelünk erre a területre nagyon negatív következményei lehetnek: súlyos betegség, anyagi összeomlás, haláleset.

.-~*'°¯°'*~-.,.-~*'°¯°'*~-.,.-~*'°¯°'*~-.,

http://www.sikeres-fengshui.hu/gua_kalkulator.php



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat