Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Vivien naplója


Sunshine alias Aranyom [331306 AL], gazdája Vivien
HP vs. Tvájlájt?! MIVAN??!!

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/331306
HP vs. Tvájlájt?! MIVAN??!!

Ejjjj, emberek. Tudtam, hogy ezen fel fogom baszni az agyam. Láttam előre. De nem. Akkor is, felmentem egy fórumra, ahol a kérdés az volt, melyik a jobb: Harry Potter, vagy Twilight?

Erre, a sok IQ-bajnok tinipicsa osztja az eszét, ilyen és ehhez hasonló hsz-ekkel:
"Jajj, egyértelműen a TVÁJLÁJT SZÁGÁ!! A Herry Potter egy nagy szar! A filmekből két részt láttam, és Robika sokkal jobban néz ki, mint Daniel, tehát a Twilight a jobb!!!!! a HP mese! A twilight valóságosabb! (az nem számít ám a vámpírok meg vérfarkasok ám!!!)"

Szerintem tökéletesen érthető, hogy teljesen felcsesztem az agyvizem. Írtam ám is egy fél szentmisét nekik, be is másolom:

"Na jó. Muszáj volt beregeljek, mert menten agyfaszt kapok. Azt még értem, hogy a legtöbb ember, aki erre az oldalra feljár, elvakultan imádja a twilight "szágá"-t. De mi a jó édes fenéért kell leugatni a Harry Pottert? Amúgy is, mire fel hasonlítgatjátok össze? A kettőnek kurvára semmi köze egymáshoz.

Az meg a másik, hogy az ilyen mondatokért kinyílt a kisbicska a zsebemben: "A twilight de szipcsiszupcsiiii, a Harry Potter de húdeszaaaar". OKÉ. Ez is egy vélemény. De KÖNYÖRGÖM, ÉRVEKET!!! Az már nem megy, mi? Odáig már nem terjed ki a szókincs? Az IQ szint? Ha csak az alkonyaton nyáladzol, és a HP-ből meg láttál két filmet, meg is értem. CSESSZÉTEK MEG, ne fikázódjatok úgy, ha szart sem tudtok az adott témáról, jó? Itt és most leszögezném, HP-köteteket vagy 10szer kiolvastam, filmeket mind láttam. Twilightot is olvastam, az összeset. Filmeket is láttam, az Eclipse kivételével, bár, hogy őszinte legyek, nem is nagyon érdekel. Szóval, rendelkezek minden háttérinfóval a két témáról. Hogy melyik a jobb? Harry Potter. Van még kérdés? Gondolom, azért illene kifejtenem, bár ez itt nem divat.

Szóval. A Harry Potter egy külön világ, iszonyú nagy fantázia kellett hogy legyen Rowlingnak hozzá, hogy mindezt felépítse. Ezzel szemben az alkonyat annyiban kimerül, hogy van egy lány, meg egy vámpír, akik egymásba szeretnek, oszt' ez milyen nehééééz, meg bonyolult, és satöbbi. A Harry Potter történetmenetében mindig van valami csavar, valami fordulat, amire nem számítasz, és nem tudod, hogy végül mi fog kisűlni belőle(sültkrumpliii), de tutira nem az, amit előre gondolsz. A twilight ezzel szemben? Hahh, engem kifejezetten idegesített Bella idiotizmusa. Könyörgöm, én már rég tudtam, hogy most úgyis ez vagy ez jön, mikor Bella még csak a földhöz csapkodta magát a naaaagy szenvedésben/a naaagy csöpögésben.
De igazából annyira különbözik a kettő, hogy tényleg nem érdemes összehasonlítgatni. Annyi a hasonlóság, hogy mindkettő fantasy. Amúgy azokon a hsz-eken, amikben azt írtátok, hogy a "HP mese, a Twilight meg valóságos (a vérfarkasok meg vempájörök azok nem számítanak ám)." Baszki, komolyan az agyvérzés kerülget az ilyen értelmes egyedek megnyilvánulásain. Mért szerintetek mi tvájlájt??!! Szentírás? Ha a HP mese, akkor az alkonyat meg pláne. Azért mert Bella azon bőg, mert Edward nem hajlandó megdugni (Breaking dawn), mert nem akarja veszélyeztetni a testi épségét, attól még nem lesz komolyabb. Sőt. A HPnak van mondanivalója. Az alkonyat? Hehh. Szimpla tündérmese, ilyen szerelem nincs a valóságban, aki meg ebbe a hitbe ringatja magát, hogy egyszer eljön az ő Edwardja, az tutira koppan. Ennyit a mesékről.

És még annyit, hogy az alkonyat hol lesz, teszem azt, két év múlva? Ez csak egy divathullám, amit úgy is elfelejtenek. Amit már tudnék honorálni, mert egyszerűen rosszul vagyok, hogy minden boltban tvájlájtos párnába, pólóba, sőt már múltkor a dm-ben külön eclipse-névvel kirakott sminkcuccok sorakoztak a polcokon, megjegyzem, ez már szánalmas. Szimpla parasztvakítás.

A Harry Potternek pedig már kultusza van. Mindenki ismeri, mégha nem is olvasta a könyveket, nem látta a filmeket. Ki tudja, ötven, száz év múlva Rowling is kötelező olvasmány lesz a sulikban. :D

Az még nagy különbség Meyer és Rowling között, hogy Meyer már tudom is én hány kiegészítő könyvet irt, meg hogy már a Volturiról is külön filmet akarnak csinálni, a még több bevétel érdekében... Meg hogy most hirtelen milyen menők lettek a "vámpíros" könyvek... Cöhh. Látszik, itt csak a pénz számít. Ezzel szemben Rowling kijelentette hogy nem fog semmiféle folytatást írni a HP-hoz, hiába ígérnek neki csillagászati összegeket. Bár már így is asszem a leggazdagabb ember Nagy Britanniában. Asszem. XD De az biztos, hogy nem véletlenül.

Mondjuk számomra az a legszomorúbb az egészben, hogy nekem is tök tetszett a Twilight elsőre. De mikor már ennyire felkapott lett, hogy mindenki Pattinson után dobálja a bugyiját... Jólvan. Végülis, ez nem nagy dolog. De az, hogy a HP-t leszarozzák, és a Tvájlájtot rakják a helyébe. Hát ez számomra kibaszottul felháborító.

Bár az is sok mindent elárul az emberekről, legfőképpen a sok tinipicsáról, - igen, 15 vagyok én is, de állítom, valamivel több értelem szorult belém, mint néhány ilyen díszpéldányba - akiknek az a fő szempont, hogy jajj, Rob sokkal jobban néz ki mint Daniel, szal a twilight sokkal jooooobbbb. Gratulálok. Ez tényleg egy durva érv.

Na mind egy. Ennyit akartam. Bocs, ha zavaros lett, de tényleg rendesen felbasztam az agyam. Ja, és bocs az obszcén szavakért. De ezt ki kellett adjam magamból. XD Ti akartátok."

Erre meg mit bírtak írni? Azthittem belepusztulok a röhögésbe, egyszerűen akkora szánalom az egész banda! Jó, egy Pattinson rajongói oldalon lévő fórum volt, szal nem is csodálom, hogy ekkora észlények járnak oda.

Pár példa:
"Mi ne mondjuk véleményt a HP-ről de te nyugodtan mondhatsz a twilghtről:/:/:/.Erről ennyit:P
Ja,és még annyi hogy azért mert te a HP-t szereted lefikázod a twilghtot de mi nem mondhatunk véleményt a HP-ről...Téma kimerítve..:P"

"Már bocs d te sztem elég gáz v...:D
<3<3 TWILIGHT 4 EVRE <3<3 és pont...itt ez a menő,mivelez egy Robos oldal....szal...ez van...:P"

"na kezdjük ott.a Harry potter is jó.nem állitom h rossz.de én a twilightet sokkal izgalmasabbnak tartom.és ez az örök szerelemről szól és arról h aszerelmemért mindent meg kell tenni.a HP??meg egy srácról aki varázsolgat és igazából magában sem hisz.jó film de nem látom sok értelmét.ja és nem mindenki csak azért szereti a twilightet mert rob a főszereplő hanem mert kitűnő szinész.és kristen is nagyon jó.ja és rob is benne volt a HP egy részében.és bizonyitott.és kristen is nagyon jó szinésznő a twilightben.és taylor is.de mind1.nem zavar ha neked a hp jobb.de nem kéne igy fikázni a twilighet."

"Háhh ez meg a másik hogy Rob is játszott a HP-ben....ezen biztos nem gondolkozott el..:P"

ÚÚÚ, baszki. Inkább nem is mondok semmit, jó? Szerintem így is érezhető épp eléggé a véleményem. A legszomorúbb, hogy kortársaim, sőt, némelyik idősebb nálam. De most minden egó nélkül mondom, mint azt már fentebb megírtam nekik is, hogy kajak több értelem szorult belém, mint beléjük.

Hé, HP-fanok! Legközelebb az ilyenekre elég lesz két szót mondanunk. Megsúgom: Avadával kezdődik, és Kedavrával végződik. ;)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat