Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Dalnoki Jenő naplója


Fischer Pali [13280 AL], gazdája Dalnoki Jenő
A debreceni ámokfutás I. rész

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/13280
A debreceni ámokfutás I. rész

A tavalyi bajnokság befejezése után minden újpesti és debreceni azon fröcsögött, hogy mi nem tudunk emelt fővel veszíteni. Nem értették, hogy nekünk nem a második hellyel volt a bajunk, hanem a játékosok hozzáállásával! Éppen ezért nem kezdtünk semmilyen óvássorozatba, hiszen miért is tettük volna, saját magunknak köszönhettük a második helyet. Akkor mindenki el volt ájulva attól, hogy a debreceniek milyen sportszerűen kűzdöttek ellenünk, az meg hogy is mondjam kicsit furcsa volt, ahogyan az újpesti szurkolók, a csapatuk veresége után együtt ünnepeltek az MTK csapatával, szimpatizánsaival... Egy év alatt változott a világ, mi lettünk a bajnokok, immáron huszonnyolcadszorra, valamint kupagyőztesek huszadszorra! Meg lehet nézni, akik tavaly minket vádoltak, hogy nem tudunk emelt fővel veszíteni, azok idén mit csinálnak. Az újpestiek fel vannak háborodva, hogy az MTK hajtott ellenük és nem feküdtek le nekik, mint tették azt a lilák tavaly, a Debrecen pedig példátlan háborút indított el, tanúbizonyságot téve arról, nem nyugszanak bele abba, hogy a pályán, sportszerű keretek között alulmaradtak és több, mint száz éves történelmük során ezidáig nem sikerült bajnokságot nyerniük! A debreceni vezetők arcán oly vastag a bőr, hogy nevetséges komédiájukkal már az összes magyar csapat nemzetközi kupaindulását veszélyeztetik! Hiszen amíg óvás van érvényben, nem lehet elküldeni a nevezést, márpedig a határidő június 15-én lejár, a tárgyalás meggyorsítását, tehát a határidő lejárta előtti befejezés lehetőségét pedig elutasították a hurkások...
A 7sidepressz legfrissebb hírei szerint a következő eseménysor fog lezajlani a közeljövőben: Miután a Magyar Labdarúgó Liga befejezte a debreceni óváson való röhögését, egy udvarias, az óváshoz hasonlóan komolytalan levélben elutasítják azt, melyet egy futár visz el kondáséknak. Ezt követően a debreceni vezetők, ahogy ígérték, óvnak az UEFA-nál, hogy indulhassanak ők a nemzetközi kupában, mivel még sosem lettek bajnokok, de ki szeretnék próbálni azt is, milyen a BL selejtezőkben résztvenni. A Ferencváros meg amúgy is 28-szoros bajnok, 20-szoros kupagyőztes, és bár őket nem kérdezte meg senki, de szerintük beleegyeznének abba, hogy egyszer megkapja az esélyt a disznópásztorok által támogatott vidéki kiscsapat az indulásra! Mondandójukat nyomatékosítván egy kisebb köteg pénzt is mellékelnek a futár által elküldött levélben! Rendben van, az UEFA megadja az engedélyt, indulhatnak!
Kapnak az első körben - mert akkor már 3 kört kell játszaniuk - egy feröeri csapatot, de óvnak, mert az túl messze van, Kondás Elemér másodedző pedig még sosem hagyta ilyen hosszú időre egyedül a desznyókat! Majd megóvják a saját óvásukat, miszerint mégsem óvnak, mert kiutaztatják a "B" csapatot, és majd a visszavágón jól elverik a feröerieket, a lilák mumusait... Így az ifik is utazhatnak végre, és a disznó is jóllakik... (lehet, hogy ez a mondás nem pontosan így van) Idegenben elverik őket rendesen, ami hogyhogynem óvást von maga után, tutira az ottani Fradista éghajlat miatt nem tudtak rendesen játszani a játékosaik... Míg tart az óvás, addig nincs visszavágó, tehát még nem is estek ki.
Elutasítják a Fradista klímára vonatkozó óvást, de közben kiderítik a debreceni vezetők, hogy a luxemburgi partjelző nagybátyjának a kisebbik fiának az egyik volt osztálytársa Fradista, ezért újból óvnak! Áll az egész UEFA selejtezőkör, addig nincs továbblépés, amíg ez a derék magyar csapat nem hajlandó becsületesen veszíteni. Már közben október van, mivel a liga, az UEFA is elutasította az óvásokat, elmennek egészen az Európai Parlamentig, Faszima Gábor elnök úr és medgyessy péter miniszterelnök együtt franciáznak..., hogy a debreceni vezető tudjon vmit a parlamenti meghallgatáson makogni paraszt nyelven kívül is... Komédia lett a meghallgatás vége, a debreceniek indokain röhög az egész parlament, majd gyorsan elzavarják az elnököt, a biztonságiak olyan gyorsan kidobják Őt az épületből, hogy még egy kultúrált, nem pottyantós Wc megcsodálására sem maradt ideje. De amíg óvás van, addig nem haladhat tovább a BL!
A debreceniek írnak Putyinnak és Bushnak is: "Tisztelt nagyhatalmú urak! Kérjük csináljanak valamit, a magyar liga, az UEFA, az egész Unió, meg mindenki Fradista és mi ezért nem tudtunk nyerni bajnokságot eddig még soha és ezért kaptunk ki a Feröer szigeteken is! Kérem csináljanak valamit!" A paraszt nyelven megírt segélyhívást Putyin el se tudja olvasni, Bushnak az FBI kódfejtői lefordítják a szöveget, de ő most mással van elfoglalva, nem tud segíteni! Oroszország és Amerika is Fradista, vonják le a következtetést a disznópásztorok! Közben persze eltelt pár hónap, már áprilisnál tartunk és még mindig nem jutottak túl az első selejtezőkörön a csapatok! Miután a dél-amerikai és ázsiai "szimpátiatúra" sem járt sikerrel, magukba roskadnak a parasztok: Ezen a világon mindenki Fradista és ez még nem minden, nemcsak, hogy Fradisták, de csakis a DVSC ellen dolgoznak! Hihetetlen!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat