Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Dalnoki Jenő naplója


Fischer Pali [13280 AL], gazdája Dalnoki Jenő
2004. szeptember 27.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/13280
2004. szeptember 27.

Egyik kedvenc cikkem a Seven Side oldaláról

Az Úr 907. évének nyarán úgy döntöttek az európai nagyhatalmak, hogy megsemmisitik a Kárpát-Medencében élő magyar népet.
Az Európai-Egyesült seregek élére Ludovicus, német király állott. Az akkori korban félelmetes méretű - mintegy 100 ezres sereg - indult Hazánk ellen. A zászlajukra - a "Decretum Ugros Eliminandos Esse" szöveget irták, ami azt jelenti, hogy "Elrendeljük, hogy a magyarok kiirtassanak".
Az ellenség szárazföldön és vizen(Duna) nyomult előre, egészen Pozsonyig. A német király itt épittetett erős védelmet, mert a magyar könnyű lovasság állandó támadasai miatt, jobbnak vélte egy jól védhető helyen felvenni a küzdelmet. Árpád Vezér hivó szavára kb. 40ezer harcos érkezett. A magyar vezetés úgy döntött, hogy a nyomasztó túlerő miatt, külön-külön támadják meg az ellenséget. Először gyújtó nyilakkal felgyújtották a flottát, majd Kund vezetésével megfúrták és elsűllyesztették azt. Ezután négy oldalról felváltva, két álló napig folyamatosan támadták az egyesült sereget, iszonyatos nyilzáport zúditva rájuk. Az ellenség morálisan megtört és a menekülést választotta. Eleink üldözőbe vették a főleg gyalogos páncélos csapatokat és igen nagy részüket lemészárolták. Ludovicus király egészen Passauig futott. A nemesség és az egyházi vezetők szine-java a csatamezőn lelte halálát. A világra szóló diadal után - ahol őseink a mai NATO elődjét verték meg - úgy döntöttek az európai uralkodók, hogy többé nem háborgatják a magyarokat...!

http://sevenside.uw.hu



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat