Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Árpi naplója


Dromi Papi [150092 AL], gazdája Árpi
2005. április 27.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/150092
2005. április 27.

Ínyenc húsdarabok pikáns mártásban (Dromi Papi kreáció)

4 főre: 60dkg sertés kapocka
3 fej közepes vörös hagyma
2 nagyobb sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
só,bors,rozmaring,bazsalikom
egy kis paradicsom konzerv
A húst vágjuk kb:2 centis csíkokra,a vöröshagymát pedig fél karikákra a hagymát osszuk ketté.A répát reszeljük le a fokhagymát töjük apróra.A hagyma egyik felét egykis olajon üvegesre sütjük majd az apróra vágott lapockát belerakjuk és világosra sütjük majd megsózzuk és egy kis borsot adunk hozzá (egy kávés kanál).Egy csepp vizet öntünk alá és lefedve pároljuk.Egy másik edénybe a hagyma másik felét egy kis olajon üvegesre sütjük és hozzá adjuk a reszelt répát és mikor Ó arany színt vesz fel a répa hozzá adjuk a paradicsom pürét és egy kis vízzel higítjuk.Óvatosan főzzük mert hamar leég platnin ajánlatos és sűrűn kell keverni ha elpárolog a víz mindig egy picivel után lehet tölteni.Ha kezd puhulni a répa rakunk bele sót érzés szerint rozmaringot, bazslikomot és az áttört fokhagymát.Majd még vagy 10-15 percig összefőzzük.Ezután a húst és a szószt egy edénybe tőltjük és még egy negyed óráig fözzük.Ha még pikánsabbra akarjuk lehet egy pár csepp citromlével ízesíteni.Hozzá tésztát vagy hasábburgonyát ajánlok és félszáraz vörös bort.
Jó étvágyat mindenkinek.
Dromi Papi (Árpi)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat