Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Horváth Dániel naplója


Gayaiavas [158875 AL], gazdája Horváth Dániel
2006-01-13

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/158875
2006-01-13

Hola! Kissé megkésve ugyan, de elkészült egy újabb novellám(:

Farkasvér és Sólyomszív


Farkasvér és Sólyomszív

Cipelték a nőt az oszlophoz. A nőt, ki meg kísérelte gyilkolni szeretett törzsfőnk feleségét.
A nő, a gonosz sötét boszokány a legnagyobb büntetést kapta: A kínzócölöphöz kell kikötözni, és bárki lőhet rá íjjal. Egy kikötés van csupán: a vesszőknek tompa hegyüeknek kell lenni
a nagyobb és több fájdalom végett.
Kivonult már az első napon mindenki, és élvezetét lelte a kínzásban. Az idősebbek és a fiatalok is egyaránt jó céllövők voltak, s kiváló tiszafa íjaikkal száz lépésről is célba találtak.
Egyik nap a törzsfő és felesége is kisétáltak a Cölöphöz. A nő odament a boszorkányhoz, és kérdőre vonta tettét. A boszorkány csak nézett a nőre, s undorát kifejezvén arcon köpte Nevlaint-így hívták a nőt-.
Nevlain férje, Gayaiavas, égtelen haragra gerjedt. Hátán felborzolódott a szőr; arca, végtagjai nyúlni kezdtek...
A következő minutumban a törzsfő helyén egy két lábon álló farkas jelent meg. Irtózatosat üvöltöt, és mellső lábaival szaggatni, tégni kezdte a boszorkányt. Végső támadásával letépte a nő fejét, és odadobta a sasoknak.
A törzs lakói ámultak vezérük tettén, de lelkük mélyén érezték: haragja jogos vot. Gayaiavas visszaváltozott, s se szó, se beszéd, elindult a folyó felé, hogy lemossa magáról az átkozott nő vérét.
A boszorkány maradványait sasok tucatjai lepték el, s lakmároztak belőle. Nevlain férje után indult. A folyó vire már feketéllett a vértől, Gayaiavas nadrágra vetkezve mosta felsőtestét.
Vizes hátán meg-megcsillant a tavaszi nap gyenge sugara. A nő végigsimította férje arcát, s szemében tűz ragyogott fel. Gayaiavas elmosolyodott, és a következő másodpercben már a jól ismert farkas állt Nevlain előtt.
De Nevlainnak hűlt helye volt, ámbátor egy fennséges sólyom körözött a farkas felett. És elinsultak. A farkas nyargalva futott a Prérin, izmoktól duzzadó teste szinte szelte a levegőt. Fölötte a sólyom szárnyalt szélsebesen.
Pár perc múlva elnyelte őket a rájuk telepedő éjszaka.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat