Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

maszat naplója


Dr.Zozó [116742 AL], gazdája maszat
2004. augusztus 7.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/116742
2004. augusztus 7.

Maszat ÚTINAPLÓJA
Székelyhíd
Ez az út most azért is különleges volt, mert felavattuk a régi-új határátkelőt Létavértes és Székelyhíd között. Komolyan mondom, szerintem a kedvünkért újították fel.
Odafelé Görbeházán is át kell menni, ami maga egy gólya lakópark. Az út mentén szinte nincs egyetlen villanyoszlop sem, ami üresen állna. Ez az esős idő amúgyis nagyon kedvezett a kisbaba postásoknak, minden fészekben több ifjonc is várja a nagy útrakelést.
Régen Nyírábránynál jártunk át, de általában román oldalon jól begyült a sor, aztán jött a csodálatos nemzetközi út, ami inkább egy dodzsem pályára emlékeztetett a rajta kesze-kuszán keresztbe-kasul közlekedő járgányok miatt. Hogy az ember egyetlen kátyúba se hajtson bele, arra semmi esély nem volt, hiába is igyekezett rettenetesen. Ez a határmenti vidék borzasztóan el van hanyagolva, siralmas a látvány. Nem tudom mennyire biztos az információm, de valaki azt mondta, hogy Bihar megye igen elől van a listán azok között, akik a legtöbb adót adják, viszont igen hátul kullog az osztásnál.
Nos, az új átkelő fantasztikus! Nincs sor, remek az út, igaz a román oldalon még most is dolgoznak serényen. És nini, mindkét nyelven beszélnek. No de ilyet!
Aztán nagy örömködések, a Bozsoky pereputty újra találkozik. Ezek vagyunk mi.
A rokonságom nem a megszokott felállás, ezért úgy érzem valamelyest be kell avassalak Benneteket. Van 1db apósom, 2db anyósom és 2 turnus gyermek, vagyis 2x4.
A 2. sz. anyósom 4 évvel idősebb nálam, így a legkisebb sógornőm, aki egyben Bendegúz nagynénikéje is mostanság ünnepelte az első szülinapját. Mindkét turnus gyermekből van egy-egy kedvencem, de az igazságérzetem tiltja, hogy eláruljam a nevüket.
Trixikém(dr.micko) a sorozat közepe táján menetel a maga 17 évével.
No dióhéjban ennyit a családról.
Székelyhídon eltöltöttünk néhány napocskát, nagy családi sörözésekkel, magolásokkal(szotyizás), az Olaszi tóban való fürdőzéssel, ahol a vadrucákat, meg a búbosvöcsköt csöppet sem zavarja, hogy te is ott idétlenkedsz. Szóval nem egy fővárosi strand, mindenesetre Bendegúz roppantul élvezte, ahogy toligáltam a matracon, a fiúk meg szórakoztatták avval, hogy hol itt bukkannak fel a víz alól, hol ott.
Aztán összedugtuk a fejünket, s végül megegyeztünk, hogy meglátogatjuk a Vlegyászát.
5 felnőtt és 4 gyerek a 9 embernek szükséges sátorral, hálózsákkal, laticellel, kajával, ruhával, játékkal, bográccsal, mittudoménmivel betüremkedtünk egy Skodába meg egy kis Ticoba, és elindultunk csütörtök délután. Képzelhetitek…



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat