Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Krisztián naplója


Szőr Krisz [8641 AL], gazdája Krisztián
06-12-09 Elefántember

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/8641
06-12-09 Elefántember

Bár egyelőre csak pár lépést tud egyszerre megtenni, és azokat is mankóval, de újra képes járni a rosszul sikerült márciusi angliai gyógyszerkísérlet egyik legsúlyosabb áldozata. Kezelőorvosai azt hitték, hogy a fiatalember örökre kerekesszékbe kényszerül, miután a gyógyszerkísérlet miatt amputálni kellett lábujjait.

A 20 éves Ryan Wilson feje normális méretének háromszorosára dagadt a kísérleti készítménytől, amely majdnem végzett vele. Azóta is erős fájdalmai vannak, de a fiatalember elkeseredetten küzd azért, hogy amennyire lehet, normális életet élhessen.

"A lábaim szörnyen néznek ki. Elvesztettem a lábujjaimat, de egy befőttesüvegben megtartottam őket a mélyhűtőben, mert az enyémek" - meséli Ryan Wilson.

A megpróbáltatásoknak azonban még nincs vége: a közeljövőben három ujjáról amputálják az utolsó ujjpercet, és a kezeibe várhatóan soha nem tér vissza a normális érzékelés. Ryan Wilson, aki a múltban vízvezeték szerelőként dolgozott, egy üveg kólát sem tud kinyitni.

Nem ajánlottak neki kártérítést

A fiatalembernek, akin a TGN 1412 reuma, fehérvérűség és sclerosis multiplex elleni gyógyszert próbálták ki szörnyű eredménnyel, több szerve felmondta a szolgálatot, tüdőgyulladást és vérmérgezést kapott.
"Úgy éreztem, hogy a fejem akkorára dagad, mint egy elefánté és azt hittem, rögtön kiugrik a szemem" - fogalmazott Nav Modi, aki saját elmondása szerint attól félt, hogy szétrobban a feje.

"Üvöltve kértem az orvos segítségét, de ő csak annyit mondott nekem, hogy feküdjek le, majd egy paracetamol tablettával tért vissza" - mesélte a fiatalember.


Bár túlélte a kísérletet, egész életében segélyeken kell majd tengődnie. Ennek ellenére semmiféle kártérítést nem ajánlott fel neki a kísérleteket végző cég.

A kísérletben résztvett társaival együtt most a kísérleteket végző amerikai Parexel céget perlik, miután a gyógyszert gyártó német TeGenero csődöt jelentett.

ezek után:
Megdöbbentő emailt kapott a tavaszi, félresikerült angliai gyógyszerkísérlet egyik alanya: a cég, amelynek rosszul elsült kísérlete után márciusban hatan rosszul lettek, ketten pedig kómában is voltak egy ideig, meghívta, hogy újabb gyógyszertesztelésen vegyen részt.







Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat