Kata naplója
teveanya [276348 AL], gazdája Kata
2008-02-04
Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje: http://teveclub.hu/naplo/276348
|
2008-02-04
"Raffaello" szelet
Hozzávalók:
a fehér tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál rétesliszt, fél csomag sütőpor, fél citrom leve.
a barna tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió, 3 evőkanál keserű kakaópor, 2 evőkanál rétesliszt, fél csomag sütőpor.
a krémhez: 10 tojássárgája, 20 dkg kristálycukor, 1 csomag vaniliás cukor, 1 csomag főzni való vanilia ízű pudingpor, 3 dl tej, 25 dkg margarin.
1. Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral öszeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk,a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közpes lánggal (180 fokon, légkeverkéses sütőben 165 fokon) kb. 15 perc alatt megsütjük.
2. Ez elegendő idő arra, hogy összeállítsuk a barna tésztát. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk. Ugyanúgy sütjük meg, mint az előző kókuszos tésztát.
3. A tojássárgáját a kétféle cukorral 3-4 perc alat nagyon jól kikeverjük. Először a pudingport, azután a tejet adjuk hozzá, majd szüntelenül kevegetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolozzuk.
4. Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét kókusz-vagy csokoládéreszelékkel meghintjük. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, végül kockákra vágjuk.
Jó étvágyat!
|
Problémás tartalom jelzése
|