Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Kétii naplója


HeNriett [76105 AL], gazdája Kétii
2009-06-02

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/76105
2009-06-02

Fa meditáció

"1. Válasszunk magunknak egy fát. Lehetoleg idos – és persze egészséges lombkoronájú, törzsu – fát keressünk.

2. Próbáljunk meg úgy elhelyezkedni, hogy testünk minél nagyobb felülete érintkezzen a fa törzsével, vagyis a homlokot, a mellkast, a hasat és a térdet is próbáljuk „odatapasztani” a fához. Ne legyünk görcsösek, álljunk lazán.

3. Bal kezünket a korona, jobb kezünket a gyökerek irányába fordítsuk, és érintsük a kart is a fa törzséhez.

4. Lélegezzünk nyugodtan, ritmusosan, egyenletesen. Csukjuk be a szemünket, és érezzük, amint a fa energiája átáramlik testünkbe.

5. 10-15 perc elteltével háttal is érintkezhetünk a fával, tehát a gerincet is nekitámaszthatjuk.

6. Hetente érdemes legalább kétszer-háromszor megismételni a fákkal történo meditációt.

Fontos! A faterápia lényege a testi-lelki feltöltodés. Ne válasszunk olyan pózt, amely kényelmetlen számunkra, hiszen akkor testünk az ellazulás helyett inkább görcsbe rándul. Ha nem tudjuk, hogyan helyezkedjünk, az is elegendo, ha egyszeruen átöleljük a fát. Szintén nem érdemes a perceket számolni. Annyi idot töltsünk a fánál, amennyi kellemes számunkra.

Jó tudni! A fa gyógyító energiái reggel a lombkoronában, este pedig inkább a gyökérben erosebbek.


Bölcs, öreg fák

Minden fafajta más-más területekre hat, így a fa típusát is érdemes figyelembe venni a választásnál.

Bükk
Az egyik legerosebb energetizáló hatással rendelkezo fa. Eluzi a depressziót, a rosszkedvet, segíti a pozitív gondolatok áramlását. Frissíto, növeli a munkabírást és az állóképességet, csillapítja a fejfájást.

Gesztenye
A szerelmi bánat és a csalódottság eluzoje. A szorongást nyugalomra cseréli, az anyagcserét élénkíti. Fokozza a vérkeringést, így energetizáló hatású is.

Hárs
Egy kis lelkieroért forduljunk e fához, ugyanis az érzelmi problémák legjobb orvosa. Szintén segít úrrá lenni a szerelmi bánaton.

Nyírfa
Erosíti a megérzéseket, segíti a jó és a rossz energiák közötti különbségtételt. Segít leküzdeni a szorongást, a félelmet, a pánikot. Vizelethajtó, vesetisztító hatású, borbetegségekre is kiváló.

Tölgyfa
Egyes kutatók úgy vélik, a tölgyfa erosíti pozitív tulajdonságainkat. Emellett javítja a vérkeringést, segíti a szervezet tisztulását, mert beindítja a méregteleníto folyamatokat.

Fenyo
Kiváló idegesség ellen, nyugtató hatású. Tisztítja a légutakat, segít orvosolni a reumatikus panaszokat.

Cseresznyefa
Azoknak ajánlott, akik igaz szerelmet keresnek, ugyanis bámulatos a szerelem- és vágyfokozó hatása. Emellett oldja a gátlásokat, erosíti az önbizalmat.

Fuzfa
Segíti a gyermekek szellemi és fizikai fejlodését, enyhíti a depressziós tüneteket. Egyesek szerint az agressziót is csökkentheti."



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat