Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

..... naplója


MIMIS [263698 AL], gazdája .....
Szépítő műtétek

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/263698
Szépítő műtétek

Napjainkban egyre a többen választják a nem éppen fájdalommentes szépülést, azaz a plasztikai műtétet.
Amióta világ a világ, az emberek csúfolják azokat, akik valamiért különböznek másoktól, szépséghibájuktól fogva kilógnak a tömegből. Nem csoda hát, hogy az érintettek mindenáron szabadulni kívánnak a nehezen megtűrt hibától. Egy jól megválasztott műtét után az önbizalom visszatér, a csúfolások elmaradnak, tehát a közérzet teljes mértékben megjavul.

A plasztikai sebészet ágai

Rekonstrukciós műtét alatt a hegek, fejlődési rendellenségek korrekcióját értjük. Ezeket a műtéteket állami kórházban társadalombiztosítással is elvégezhetik.



A fokozatos fejlődésnek köszönhetően kialakult a plasztika sebészet másik ága is, az esztétikai sebészet. Alapvető különbség, hogy az esztétikai sebészet során teljesen egészséges megjelenésű egyének, saját igényeiknek megfelelően kérik a változtatásokat. A korrigálás során alapvető igény, hogy az esetlegesen megmaradó heg szinte észrevehetetlen legyen, a műtét után a páciens gyorsan gyógyuljon.

Szemhéjplasztika

Az első ráncok a szemhéj laza bőrén jelennek meg. Korai időszakban ez a műtét semmiképpen nem javasolt, hiszen jó minőségű készítményekkel a szarkalábak évekig észrevehetetlenné tehetők.
A műtét helyi érzéstelenítéssel, fájdalommentesen végzik. A varratok már a 4. nap után eltávolíthatóak, 10 nap múlva pedig már kozmetikumokat is használhat a páciens.

Ár: Alsó szemhéjak: 180 000 - 240 000 Ft
Felső szemhéjak: 160 000 - 200 000 Ft

Ajakplasztika

Az ajkak formálásra többféle módszer is létezik:

Injekciós kezelés: A kezeléshez felszívódó és nem felszívódó anyagokat használnak. A plasztikai sebészek első alkalommal mindig a felszívódó anyagokat ajánlják, ugyanis a későbbiekben az injekcióval bejutatott anyagokat nem lehet eltávolítani- akkor sem, ha nem tetszik az eredmény!

Felhasználható anyagok:

Restylane – felszívódása: 3 hónap
Kollagén injekció – felszívódása: 4 hónap
Perlane – felszívódása: 6 hónap
Artecoll – maradandó

PTFE szálak

Az ajakvastagítás egyik másik módszere a PTFE szálak behúzása az ajkakba. Ennek a módszernek az az elsődleges előnye, hogy néhány szál eltávolítható, amennyiben új tulajdonosának nemtetszést okoz.

Műtét

Az ajkak alaki eltérései műtéttel is korrigálhatóak. Ezeket a műtéteket is mindig megbeszélés, és tervezés előzi meg.

Ár: 120 000 - 180 000 Ft



Orrplasztika

Az orr veleszületett, vagy sérülés következtében bekövetkezett deformálódás plasztikai műtéttel jól korrigálható. Mivel az orr csak 17 éves korra éri el végleges formáját, az ennél fiatalabb pácienseken végezett műtét eredménye bizonytalan.

Mivel a legtöbb páciens konkrétan nem tudja megmondani, hogy milyen formát szeretne, a legtöbb szakrendelésen komputeres grafikával tervezik meg a változtatásokat.
Bár az orrplasztikai műtétek helyi érzéstelenítéssel fájdalommentesen elvégezhetőek, a legtöbb páciensen altatásban végzik a műtétet. A műtét az orron belül, a nyálkahártya felőli oldalon végzik, így látható hegvonal egyáltalán nem marad vissza.
A műtétet követően a duzzanat 10-12 nap után múlik el teljesen, de a végleges eredmény csak 6-8 hét múltán látható

Ár: 340 000 - 390 000 Ft

Fülplasztika

A fül korrekciója bármely korban elvégezhető, de a legtöbb sebész csak akkor hajtja végre a műtétet, ha már maga a gyerek kéri.
A műtétet helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen végzik. A műtétet követően 8-10 napig egy kötést kell hordani a fejen. Az ezt követő 2-3 hétben egy sima fejpánt viselése is elegendő. A varratokat a 10. és a 14. nap között szedik ki, melyek után vékony varratvonal látható a fül mögött. A fülkagyló elülső részén hegnyom nem marad.

Ár: 120 000 - 160 000 Ft

* Megjegyzés- Az árak természetesen a helytől, a beavatkozás mértékétől nagy mértékben függenek!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat