Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Mahóka naplója


Bogaram [174279 AL], gazdája Mahóka
Blankus

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/174279
Blankus

„Egy korttyal több a gyógyvízből, öt perccel hosszabb üldögélés a buzogó fürdőben, egy falattal több a tavaszi füvekből, s életed egyensúlya felborul. A tavasz orvosság is, méreg is, mint az egész élet, melynek ilyen vad és harsány a kifejezése.” (Márai Sándor: Tavasz)

A Tavasznak sok adománya van - lásd Márai hasonlatát, az Életnek is - időben, térben történnek találkozások, ismeretségek, barátságok születnek s megpecsételődhetnek alkalomadtán egy-egy mosollyal, ami mögött számtalan gondolat, érzés bújhat meg. Megfejteni meglehet ugyan, de nem mindig szükségszerű. Anélkül is hat.
A tudatosság-óvatosság, a mértéktartás, önfegyelem megteremtése, felkészülés fontos döntésekre, a másikra való odafigyelés, életöröm ... sőt a meghasonulás fogalmát helyesen értelmező - így önmagát ettől megóvó - jellemzők/fogalmak jutnak eszembe... Közvetlenségében nagyszerű, derűs csillogása van tekintetének - mesélésre késztet.
Arcán pajkosan ott bújkál a mosoly szinte állandóan, szerinte 30 féle is van belőle - de ha L. Tolsztoj szerint a szem kifejezésének nyolcvanötféle árnyalatát és az emberi mosoly kilencvenhétféle árnyalatát lehet megkülönböztetni, amelyek mind-mind az ember különböző érzelmi állapotát tükrözik -, akkor arra gondolok, hogy a 30 mellett még létezik egynéhány, - talán a tükörből vissza még nem köszönő -, csak ritkábban előbukkanó mosoly.
Hallottam kedvenc hely zajában (Krajczárban) felszabadultan, hallgattam felhőbe burkolózva, fáradt hangon is beszélni (Somos-tetőn). Láttunk csuszkát a fán lefele haladni, s „fakopács”-t fa törzsén a túloldalon elbújni... S az eső sem esett ez idő alatt, rögtön utána igen. Megúsztuk szárazon... :)
És lehet, hogy a Tavasz azt is magában hordozza, hogy csak későn jutunk el a fontos felismerésekhez, de addig is adományait elfogadva, értelmezve, féltve őrizve hajlunk át újabb nyarakba, értékrendszerünket állandóan változtatva. És ezt Blankus is határozottan tudja.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat