Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Mahóka naplója


Bogaram [174279 AL], gazdája Mahóka
2006-07-03

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/174279
2006-07-03

Soren Kierkegaard (1813-1855)

Egy színházban történt, hogy tűz ütött ki a kulisszák mögött. Kijött a mókamester, hogy ezt a publikummal közölje. Tréfának tartották és tapsolni kezdtek: a mókamester megismételte; az emberek még jobban hahotáztak. Azt hiszem, a világ is így fog elpusztulni, okos emberek nagy hahotája közepette, akik azt fogják hinni, hogy mindez csak vicc.
.........................

Paolo Coelho:
(A vándor)

A kék toll

Egy sivatagi legenda elmeséli egy férfi történetét, aki el akart jutni egy oázisba. Hozzálátott megpakolni a tevéjét. Rakott rá szőnyegeket, valamint konyhafelszereléseit és ruhásládáit - és az állat tűrte. Amikor útnak eredtek, eszébe jutott a férfinak egy szép kék toll, amit az apja adott neki ajándékba. Visszament érte, és rárakta a teve hátára. Akkor összerogyott az állat és kimúlt.

- A tevém egy toll alatt rogyott össze - gondolhatta.

Néha mi is ezt gondoljuk felebarátunkról, anélkül, hogy felfognánk, hogy kis tréfánk talán az a csepp volt, amitől a szenvedés hordója már túlcsordult.


Istenhit

Néhány zsidó imádkozott egy zsinagógában, amikor meghallották egy kisgyermek hangját: ,, A, B, C, D.'' Félbeszakították az istentiszteletet, és amikor körbenéztek, láttak egy fiút, aki még mindig saját dalát énekelte. A rabbi megkérdezte a fiút: - Miért teszed ezt?

- Mert nem tudom a szent verseket - mondta a fiú. Ezért azt remélem, hogy miközben az ábécét éneklem, Isten azokat a betűket fogja belőlük fölhasználni, amiből kijönnek a megfelelő szavak.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat