Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ancsi:) naplója


Avalon:) [100028 AL], gazdája Ancsi:)
2008-03-09

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/100028
2008-03-09

Sziasztok!Ez a kedvenc mesém anyúkám sokat meséli ezt nekem!
Egyszer volt,hol nem volt mese!

Volt egyszer egy fekete színű teve. Élt, éldegélt a Feketeve, mígnem egyik nap csöngettek az ajtaján. Egy piros macska volt. Azt mondja a macska Feketevének:

- Te teve, ide figyelj! Ha nem írsz nekem mesét, folyton csak két sort, szólok a tigrisnek, és az majd jól ellátja a bajod!

Mit tehetett a teve, elment tehát Uhrin Benedekhez, mert a mesét, ha esetleg megfilmesítik, akkor kell hozzá zene is. Ment, mendegélt, találkozott a rókával. Megkérdezte a róka:

- Hová mész Feketeve?
- Megyek az Uhrin Benedekhez, mert épp egy mesén dolgozunk a macskával, és kell

hozzá a zene. Ha meg lesz a zene, akkor majd Benedek Elekhez megyünk majd, hogy írjon a zenénkhez egy jó kis mese típusú történetet, ezután mikor ezt így megbeszélték, akkor elindult a rögös ösvényen, hogy szándékát megvalósítsa.

- Te teve! - kiáltott a róka - Várj meg, veled megyek. Ahogy mentek az ösvényen, közeli helyeken, dombokon, hegyeken, a róka elfáradt. Azt mondja a tevének:

- Teve én nem bírom tovább, vegyél fel a hátadra.

- Hmm-hmm - mondta a teve. Hátamra veszlek, ha teljesíted 3 kívánságom. (Aki pontos labdát kap el, kívánhat + 1-et )

- Mi az első kívánságod? - kérdezte Ravaszdi, a róka.
- Az első kívánságom, hogy mosd meg a fogaimat, mert én állandóan a sivatag porát

koptatom, és soha sincs időm fogat mosni.

- Rendben van, Feketeve, hozd a Colgate fogkrémet, mert az enyém elfogyott. Fogkefét is hozzál, mert az is elfogyott. Vizet majd szerzünk a púpodból. Mi lenne a második kívánságod?

Én meg ezen felbuzdulva arra gondoltam, írok már valamit, csak azért, hogy lássátok, én is vagyok. Remélem, létezésemet nem vonjátok kétségbe. Mert én igenis vagyok! Bizony ám! Ez szilárd meggyőződésem, és senki sem tántoríthat el tőle! De utána arra is gondoltam, hogy ugyan miért fázik az orrom. És rájöttem, hogy nyitva van az ablak! Megyek, és becsukom. - olvasta fel hangosan az útközben talált palackból kiszedett levelet Tevécske.

- Vajon ki írhatta?? - kérdezték egyszerre barátjával. Majd teljesen elfelejtkezve a 3 kívánságról, hátára vette cimboráját, és tanakodni kezdtek.

- Szerintem a Télapó írhatta, hisz az ő létezését mindig kétségbe vonják - mondta Ravaszdi.

- Igen igen, biztosan a télapó volt, hisz neki piros az orra-ami arra utal, hogy fázik. És a télapó ugye egy ember, aki be van öltözve piros ruhába, és hűvös helyen él. Ki lehet a beöltözött télapó? Biztosan nem Bill Gates, mert ő nem akarná bezárni az ablakot.

- De hát Tevécske, te is úgy gondolod, hogy a Télapó csak egy beöltözött ember?? Nem lehet, hogy a Télapó valóban a Télapó????

- Nem tudom, Rókakoma, menjünk el Micimackóhoz, ő biztosan tudja... - így hát elindultak, de Micimackó már nem volt otthon, mert Malackához ment mézért és énekelt: hull a hó és hózik.....

De közben Feketevének eszébe jutott, hogy ők Uhrin Benedekhez indultak, és így kiáltott:

- Álljunk meg egy szóra! Hiszen mi Benedek bácsihoz indultunk, nemde?

- Igen - szólt intelligens útitársa - de te is tudhatnád, hogy ilyenkor a bácsi nincs otthon, mert Rebekát sétáltatja.

- De akkor mit tegyünk, megvárjuk őket a ház előtt? Vagy pedig van egy kiváló ötletem: Folytassuk a kívánságokat, hisz már a hátamon is vagy. Mi is legyen a 2.? -töprengett pupu!1rész



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat