Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ancsi:) naplója


Avalon:) [100028 AL], gazdája Ancsi:)
2008-03-12

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/100028
2008-03-12



- Megállni!!! Forgatás leáll! - hallatszott a rendező kiáltása, miután Feketeve annyira belemerült a szerepébe, hogy észre sem vette, amint lekonyuló púpja valósággal a földbe döngölte a szorosan mellette álló operatőrt. Ezért az nagyot fújva, ki is ment inni egy csésze kávét, mikor is a folyosón meglátta ősi ellenségét: Abdullah Al-Mahmudi Mohamedet, az asszír tevehajcsárt!

Ugyanis, Feketeve, művésznevén, Teve Kanca, Big Joseph operatőr tevéje volt, akit a gonosz tevehajcsár 10 évvel ezelőtt el akart lopni, hogy bőréből repülőszőnyeget, húsából sültet, csontjából viskót készítsen. Akkoriban, a boszorkányok körében az a hiedelem élt, hogy a teve púpjában lévő víz a annak vérével összekeverve megduplázza a mágikus képességeket. Emiatt ezért a két elixírért bárkinek, bármikor sok-sok aranyat kínáltak cserébe. A titkot természetesen nem árulták el a vevőnek, és az arany sem valódi volt, száz nap múlva rendszerint felszívódott.

Gonosz, a boszorkány megneszelte Teve Kanca létezését. Egy szeles éjszakán aztán elcsente gazdájától, és jó pénzért eladta a tevehajcsárnak. De Teve intelligensebb volt a többi tevénél - sőt még a tevehajcsárnál is - ezért másnap visszaszökött gazdájához.

A tevehajcsár azt hitte, hogy Nagy Józsi és Gonosz közösen ejtették át, ezért a későbbiekben mindent elkövetett, hogy megkeserítse az életüket - Teve Kancáéval együtt.

Ezért jelent meg a forgatáson is, ahova magával vitte a sok kalandot átélt egyetlen élő tevéjét, a kiégett, gazdájához hasonlóan minden hájjal megkent Teve Pupillát. Célja az volt, hogy a lányteve által magához édesgesse Joseph háziállatát, így megkaparintva azt. Minden este kínzó vágy kísérte álmát, hogy végre övé legyen a kan teve. És most eljött a várva várt alkalom.

Arra viszont nem is gondolt, hogy mit fog mondani Pupilla, mikor meglátja Kancát... azaz gondolni magában, mert a gonosz gazdája kiszámíthatatlanságától ő is félt, annak ellenére, hogy jó pár kalandot végigcsináltak már együtt.

- Hát, én nem tudom. Most ez fiú, vagy lány? Mert lány mivoltára utal a Kanca név, viszont úgy néz ki, mint egy fiú. Lehet, hogy a Kanca valami vezetéknév-féleség? - töprengett magában. De ekkor rádöbbent, hogy a kanca csak a kannak lehet a beceneve.

- Te meg miért vágsz olyan bamba képet? - szólt egy vékonyka, ám rettentően sunyi és gonosz hang.

- Öööö....ööööö....izééé.. én nem is - HÁT REMÉLEM IS, HOGY ROSSZUL LÁTTAM, AMIT LÁTTAM EGY PILLANATRA!!!! Tudod jól, hogy nagy munka áll előttünk.

- Fáradt vagyok! Tudod mennyi mindent kell megjegyeznem? Ismered életem történetét és fordulatait? Egyszer kiadom és megnézem, ha elolvastad milyen képet vágsz?!

- Hát csak az óta ismerem, mióta nálam vagy. Igazad van, megérdemelnél egy pár nap kimenőt. DE! MOST SZÓ SEM LEHET RÓLA!!! Persze, ha jó munkát végzel, és enyém lesz ez a Fekete Teve, akkor jutalmul dupla kimenőt kapsz. Most pedig munkára fel!

És elindult Pupilla, gazdája (kinek fejében gonosz gondolatok jártak) felszólítására meghódítani kancát. Bár fáradt volt, és nyűgös nem törődött vele. Csak a szabadnap érdekelte, amit kapni fog a munkáért.(Ez is csak a jutalomra hajt. pfujj!)

Ahogy teltek-múltak a napok Kancát furcsa érzések hálója szőtte át. Hol a szíve vert hevesebben a szokásosnál, hol elfelejtett dolgokat, hol pedig azon vette észre magát, hogy csak néz a semmibe és bambul. "Ez így nem mehet tovább" gondolta. Felkerekedett hát, és elindult a gyógyszertárba, hogy vegyen valamilyen regeneráló tablettát. Azonban mikor a patikus vagy 20-féle orvosságot elépakolt, a szája is tátva maradt.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat