Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ancsi:) naplója


Avalon:) [100028 AL], gazdája Ancsi:)
2008-03-14

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/100028
2008-03-14

- Megcsípett egy medúzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
De mikor kinyitotta a szemét, látta, hogy... egy Shreek névre hallgató zöld

"szörnyecske" áll mellette, és próbálja a kis vérző csíkokat eltüntetni a különböző hínár-alga és egyéb gyógynövénykeverékekből főzött krémmel.

Az elixírt a Csont becenévre hallgató, lerágott húsú Gyomorfekély készítette laboratóriumában, ahol mindig fortyogott valami különleges főzet. A húsa réges rég került le csontvázáról, mikor is éppen a laborban tágította a leendő alkimisták fejét, mikor valamit hallott. Így szólt:

- Hallga csak! Nem a beléndeklelkű éj küldi ránk iszonyú mérgű ostorát? Vagy a szél, mint egy rozsdás vastövis, tépi sebesre a levegősátrak vásznait? ....vagy ez csak a forróvíz-visszatérő vezeték a fűtési ellenáramú vezetékhez?

És valóban a víz volt az, mely a Radiatorr testében fortyogott, sőt szabály szerűen bosszút forralt a vegyész ellen. Hogy miért is? Ezt kezdte el mesélni Shreek Tevekancának, miközben gyógyította annak sebeit. "egyszer réges régen, mikor te még Uhrin Benedek házát kerested, történt, hogy...

- Áááúúúúúúúúúú!!! Meg akarsz ölni?! - sikított föl púpos barátunk. - Tudod, hogy csíp ám ez a kenőcs.

- Jól van, no! Ne nyafogj már annyit! Ettől egyhamar rendbe jössz. - csitította Shreek a hisztis jószágot. - Szóval az úgy volt, hogy Gyomorfekély eldugott, rejtelmes laboratóriumában egy új kevesebb energiát használó, a víznél hatásosabb fűtőfolyadék kidolgozásán töprengett, és létrehozta radiatorr-t. A két r-el írt fűtőtest nem azonos a mi radiátorunkkal, amit ugye ékezettel. és egy r-el írunk. Ez a radiatorr a korszakalkotónak készült találmány volt. Gyomorfekély, nagyon vigyázott munkájára, rendszeresen karbantartatta, de egyik alkalommal, a pénzsóvár Csenevész Halszálkacsempész egy olcsó festéket ajánlott neki (természetesen kéz alól), ami olyan jó árban volt, hogy muszáj volt megvennie. Radiatorr megsértődött, hogy gazdája nem valami menő, drága boltban vásárolta meg a mázát, így bosszúból, amíg tervezője, mondhatni szülőatyja az igazak álmát aludta, szépen levágta a haját egy hajnyíró géppel. Másnap reggel Gyomorfekély belenézett a tükörbe. És mit látott?! Magát látta, abszolút kopaszon. Elborzadt az elé táruló látványtól. Reggeli révületében azonban a tükörképétől való távolodás közben nem figyelt a háta mögött álló, éhes hangyákkal teli hangyabolyra, belelépett, elesett, és legközelebb már hús nélkül állt a lábára.

Radiatorr megijedt, mikor látta az eseményeket, de segíteni már - akárhogyan is próbált nem tudott. Ezért rettenetes lelkiismeret furdalása támadt. Egyedül az nyújtott nekik vigasztalódást, hogy Gyomorfekély - azaz mostantól Csont - egyik hajszála beleesett nyírás közben egy folyadékkal teli főzőpohárba. Azt gondolhatná az ember, hogy nem történt semmi. A Hajszál azonban egyszer csak kimászott a pohárból. és nagyot sikított, mikor meglátta a Csontot. És Csont is nagyot sikított, mikor meglátta az asztalról lefelé tántorgó Hajszálat. Egyhamar mindenki sikítozásban tört ki. Még a kis aranyhal is sikítozott - merő szolidaritásból. Ekkor érkeztem meg én.

- Hát te meg ki vagy? - kérdezte a Hajszal

- Én vagyok a mese szelleme - mondta egy búsképű lovagnak látszó teremtmény a levegőben kalimpálva. - És elszomorodva látom, hogy szegény eredeti szereplők, már sehol sincsenek.

A statiszták elszoruló szívvel hallgatták a mese szellemét, és magukban, mélyen a lelkük egy távoli zugában csendesen helyeseltek. Eldöntötték, hogy a gázsijuk egy részét felajánlják fájdalomdíjként, ha sikerül visszacsalogatni őket. El is indultak a bankba, hogy készpénzzel csalogassák őket.

Ekkor minden megállt egy pillanatra és nagy robajlás támadt, villámok cikáztak, füst gomolygott, majd egy összetéveszthetetlen alak bontakozott ki a ködből... Teve álla nagyot koppant a padlón a meglepetéstől:

- Hiszen ez... ez... ez U.. Ez Al-Mahmudi Mohamed, az asszír tevehajcsár!!!!

És valóban ő volt, jött, hogy megnézze a videofelvételeken látott foltokat élőben is a fiú tevén. Mézes-mázosan közeledett, sörözni hívta Kancát, de az érezte, ahogy megcsapta a gonosz negatív energiája.

- Megállj! - kiáltotta valaki Mohamed felé. - A tevehajcsár megrettent e hang hallatára, mivel tudta, hogy az nem lehet más, mint a nálánál is agyafúrtabb bátyja, Hamed.

Hamed és Mohamed kétpetéjű ikertestvérek voltak, de annak ellenére, hogy csak pár perc korkülönbség választotta el őket, Hamed sokkal erőteljesebb kisugárzásúnak tűnt az emberek számára. Még Mohamed alacsony átlagos kinézetű, bajuszos, olyan tipikus arab férfi, addig Hamed egy magas, őszülő, de jóképű pasas. A sunyiságot és kapzsiságot mindketten örökölték apjuktól, így belsőleg szinte semmiben nem különböztek, csak annyiban, hogy Hamed kinézetéből adódóan félelmetesebb figurának tűnik. Még öccse is megrettent minden alkalommal, ahogy meghallotta mély, de egyáltalán nem kedves hangját.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat