Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Ancsi:) naplója


Avalon:) [100028 AL], gazdája Ancsi:)
2008-03-13

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/100028
2008-03-13

- Vitamint szeretnék - mondta nem túl magabiztosan Teve. Aztán rájött, hogy de hisz ő

nem is beteg, hanem, "csak" SZERELMES!!!! Kifordult a patikából, és elindult, hogy meglátogassa a régen látott Rókát, hátha ő tud tanácsot adni neki. Az utóbbi időben amellett, hogy szerelmes volt, kezdtek neki hiányozni a barátai. Színésztársaival régebben sokat bolondoztak együtt, Bernát volt a fő viccmester.

Szóval elment a kedves Rókához, és rettenetesen örült annak, hogy Bernátot is ott találta nála. Így tehát hárman voltak. De mint tudjuk, hárman nem lehet Activityt játszani. Nekik pedig most erre szottyant kedvük. Összedugták hát a fejüket, hogy kit vagy kiket is lehetne most hirtelen elhívni, játszani. Tanakodtak már vagy 10 perce, amikor valaki csöngetett. A doktor volt az. Közölte, hogy a teve szívfájdalmának nem leli okát. Közben a róka elkezdte dúdolni a "Doktor úr, a maga szíve sose fáj?" refrénű régi dalt. Amikor a róka végzett, a doktor kihúzta az ujját a füléből és így szólt:

- Talán, hipnózissal segíthetnénk rajtad. Mikor elmondta a doktor az ötletét, a három cimbi összedugta a fejét tanakodni. Ki is ötölték, hogy Kanca belemegy a dologba, ha utána a doki marad velük játszani. Ekkor ugrott be Bernátnak a rendőr, akit ő megmentett. Hisz jó tett helyébe... Hát gondolt tesz egy próbát és elővette mobilját.

- TRrrrrrr, trrrrrrr - csörgött a rendőrt játszó színész telefonja, majd pár perc múlva már ő is ott volt a többiekkel, hogy elkezdjék végre a játékot.

De ekkor nagy vihar támad, dörgött az ég, villámlott, és kintről kopogtatás hallatszott.

- Ki az? dugta ki fejét a megszeppent Róka, mikor meglátta az ajtóban a vacogó

Dr.Bubót.

- Kit keres? - kérdezte.

- A kockásfülű nyulat - vágta rá rögtön a bagoly, majd benyomakodott az ajtón. Aztán megérkezett a Csillagszemű Juhász is a birkanyájjal, Toldi Miklós Bencével, Tapsi Hapsi, aranyat szeplőző Ankió, a három kismalac, Piroska a folyóból kikecmergő farkassal, és még sokan mások. Egykettőre annyian lettek, hogy már egy tűt sem lehetett volna leejteni a padlóra.

- Aúúúúúúúúúúúú! - kiáltott fel valaki, miután kialudt a villany.

- Miért kiabálsz Tevécske? - kérdezte a Róka - Csak lekapcsoltam a villanyt, mert elaludtál a hipnózis közben, és mindenféle furcsa neveket motyogtál álmodban, mint például Dr. Bubó, Csillagszemű juhász, meg ilyeneket. Gondoltam így nyugodtabban alszol. Már késő van, elment Bernát és a doktor úr is, aki azt mondta, kimerült vagy, pár napos pihenés jót tenne neked a tengerparton. Ha annyira szerelmes vagy, hát vidd magaddal azt a csodálatos tevelányt, és talán jobban megismerheted őt.

Hát így történt, hogy Abdullah Al-Mahmundi Mohamed, a gonosz tevehajcsár közelebb került tervéhez, és örömmel engedte TeveKancával Pupillát, hogy az elcsábíthassa gyönyörű bájaival az ifjú szerelmest.

Eközben a macska tervet eszelt ki a tevehajcsár ellen, hogy a Teve elrablása ne veszélyeztesse a mese megszerkesztését. A terv pedig a következő volt:

Csenevész Halszálkacsempész, a mese producere nagyon szerette a pénzét. Bármit megtett volna, hogy több milliárdos vagyonát gyarapítsa akár egy centtel is. Ezért kijelentette, hogy ha Kancát nélkülözni is kénytelenek egy ideg, a forgatás nem állhat le egy percre sem. Na, ezzel feladta a leckét a forgatókönyvírónak. De Bütyök Béla nem hagyta magát! Rájött, hogy van egy kisebb kamerájuk, amivel könnyedén filmezhetnek akár egy bokorból is. Nincs tehát akadálya annak, hogy Kanca kiruccanása - igaz, a tudtán kívül, de - belekerüljön a filmbe. Így meg lett örökítve a teve minden lépése kandi kamerával. És a későbbiekben pont ez mentette meg a gonosz tevehajcsártól, na de ne szaladjuk előre. Bütyök Béla összepakolt az útra, berakott mindenféle észrevehetetlenné tévő holmit a bőröndjébe, na és persze miniatűr kameráját sem hagyta otthon. A "minden lépés" szó szerint értendő ám! Bütyök Béla ugyanis még a zuhany alatt is lekamerázta Kancát. A felvételek jól sikerültek, és a kevésbé publikus kockákat kivágva - szerencsére - bele is kerültek a filmbe. Ez hatalmas port kavart. Teve is háborgott, hogy, hogy csinálhattak vele ilyet?! De valójában ez mentette meg a bőrét. Abdullah is látta ugyanis a meztelen képeket, és felfedezett Teve bőrén egy furcsa foltot.

- Hát ez nem igaz! Mi lehet az a csúnya folt? Így nem csináltathatok belőle

repülőszőnyeget! - mérgelődött.

A folt természetesen nem valamiféle kórság, nyavaja, bőrbaj volt, hanem egy évekkel ezelőtt készített tetoválás. Ugyanis Tevekanca rockerteve lévén nagyon szerette a tetkókat, még egy piercing is volt a szemöldökében. Persze ezt a forgatások alatt sohasem hordta, mert sok általa eljátszott szereppel teljesen más karaktert formázott meg, mint amilyen ő volt. És milyen is volt ő valójában?? Ezt még saját maga sem tudta. De a lány teve kezdte kiismerni, és minél jobban megismerte, annál inkább benedvesedett a púpja. Ugyanis, ha közel került hozzá elkezdett izzadni, a szeme könnybe lábadt, és egy értelmes szót sem tudott kinyögni, annyira kiszáradt a torka. Na nem a szerelemtől, hanem allergiás volt a teveszőrre, de ezt magán nem vette észre, hiszen modern tevelány lévén ő is szőrtelenítette magát. Ezért eltervezte, hogy RockerTevét is hasonló örömökben fogja részesíteni.

Éjszaka, mikor Tevekanca már mély álomba szenderült, elővette a borotvát, és pillanatok alatt megfosztotta Kanca lábát, az allergiát okozó szőrtől. Eközben a Fekete azt álmodta, hogy a tengerparton fekszenek Pupillával, és az kenegeti őt fényvédős naptejjel. Pupilla azonban nem szokott hozzá más lábának borotválásához, ezért nem egy helyen bele-beledarabolt Kanca lábacskájába. Kanca aztán így kiáltott fel reggeli rémületében:




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat