Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Moly, a Lepkevadász naplója


Hűj-je teve [126565 AL], gazdája Moly, a Lepkevadász
The Big 'O'

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/126565
The Big 'O'

Itt a Mikulás, megint kerekes szánon jön, hó híján. De most nem erről értekeznék. Hanem egy nagyszerű emberről szeretnék megemlékezni, aki pont 20 éve, hogy halhatatlan lett. Ő a Big 'O', vagyis Roy Orbison.
Már az ötvenes években zenélt, rock-and-roll számaival megelőzte korát, még életében be is került a R’n’R Hall of Fame-be. A 60-as években az általa képviselt stílust fokozatosan háttérbe szorította a beat, őt viszont szinte minden kollégája kedvelte, szívesen játszották számait. Jó barátságban volt John Lennonnal és George Harrisonnal, meghívta turnéjára a Beach Boys is. Elvis nagy tisztelője volt, a legjobb rock-and-roll énekesnek nevezte. Egy királytól azért ez nagy elismerés.
Nem volt könnyű élete, tragédiák sorozata érte. 1966-ban motorbalesetben meghalt a felesége, a gyönyörű Claudette, akihez egy igen szép dalt írt. 1968-ban, míg Angliában turnézott, leégett a háza, két nagyobbik fia odaveszett, a kicsit kimentették a szülei.
1969-ben újra nősült, második felesége, Barbara két fiút szült neki, a legkisebbik, Alex „Orbi” ma a Whitestarr zenekar dobosa. A 70-es években visszavett a tempóból, szívrohama nyugalomra intette. A 80-as években újra népszerű lett, új dalai sikert arattak, a Traveling Wilburys tagjaként pedig a csúcsra ért. Utolsó lemezének, a Mystery Girlnek a megjelenését már nem érte meg. 1988. december 6-án elment. A Wilburyk nem is akartak nélküle többé együtt zenélni, és bár folytatták, egy szép gesztussal tisztelegtek az emlékének. („Ellopott” Vol 2.)
Mindenkinek ajánlom a You Got It, vagy az I Drove All Night című dalokat, videómegosztón meg lehet tekinteni. Érdemes még a Traveling Wilburys Handle With Care című klipjét is megnézni. Meg persze a többi dalát is. Én biztosan őt fogom ma hallgatni.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat