Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Toki naplója


Dr. Yoru [3617 AL], gazdája Toki
2009-06-30

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/3617
2009-06-30

Életem zenéi~

Mikor kerestem a Blue kazettáimat, láttam olyanokat, amiken a rádióból felvett "nagy slágerek" voltak.. Belegondoltam, hogy eddigi életem alatt milyen zenei stílusokat kedveltem. Évre pontosan nem tudnám meghatározni, de eddig 3 olyan korszakom volt, amely jól elkülöníthető egymástól. Mindig úgy éreztem, hogy túl hamar unom meg a dolgokat, így a zenét is. És az bár igaz, hogy 19 év alatt ez egész jó arány, de nem pár hónapos koromtól kezdtem el érdeklődni a zene iránt. Talán úgy 14 éves korom körül kezdhetett fontossá válni.
Na de kezdjük az elejétől. Az első korszakomat a rádióban leadott zenék, és főként a divaténekesnők határozták meg. Tehát a Pop. Emlékszem, mikor általánosban egyik barátnőmtől megkaptam egy Shakira kazi másolatát. Mellette ott volt még Britney, akitől volt kazim. Ami a legborzasztóbb, hogy az első - és ráadásul eredeti - CD-m Natalia Oreiro-tól volt - hála a Vad angyal c. szappanoperának, ami akkoriban olyan népszerű volt, mint ma a Barátok közt. És ezt majd később követte egy 2. CD is.. sőt, még a koncertjén is voltam, ami abszolút nem maradt emlékezetes - túl fiatal voltam. No aztán mikor ezekre már ráuntam, vettünk üres kazettákat, amikre a rádióból vettem fel dalokat, hogy máskor is tudjam hallgatni az épp aktuális kedvenceimet. Ezeket a kazettákat találtam meg pár napja.. végigolvastam.. hát lol. Volt azokon minden. Pop, rock, r&b, elektronikus zene.. 5 db ilyen kazettám volt. Most már nem lennék képes végighallgatni őket.. Aztán - bár inkább még a rádiós időszakom előtt, de ez mind1, mert egy stíluskorszakom, pop-pop - jött a Blue. 2 eredeti kazim is van tőlük. Emlékszem, hogy mennyire bele voltam esve Duncan-be. Fura. De örülök, hogy még ma is el tudom hallgatni őket, a többi gagyival ellentétben. És ők már annyira nem voltak divatok, mint mondjuk Britney. Úgyhogy ekkor talán már tényleg komolyabban érdekelt a zene.
Aztán kb. 14-16 éves koromig az elektronikus zene határozta meg az életemet. [Meg emellett a Gorillaz, de ők szóra sem érdemesek.] Tulajdonképpen csak a Chemical Brothers zenéit csipáztam, mással nem foglalkoztam - különben sem tudtam volna, hisz akkor még nem volt netünk. Bírtam, hogy - pár kivételtől eltekintve - zenéjükben nincs vokál. Viszont ez a véleményem kezdett 2 év múlva megváltozni, és mivel csak kb. másfél-kétévente adtak ki albumot, rájuk untam.
És végül jöjjön a mostani korszakom, amit az internetnek köszönhetek. Meg persze az animének/mangának. A Gazette által ráleltem a Jrock/VK-ra és már 2 éve szakadatlanul - és úgy néz ki még jó sokáig - ez a stílus van jelen zenei életemben. Nagyon sokat jelentenek nekem, úgyhogy ha nem lennének, nem tudom ma milyen zenéket hallgatnék, mert amit ma csinálnak, az egy nagy kalap lókaki. Ma már akárkiből lehet énekes/énekesnő, és akárki tud alapítani egy [emo]bandát. Magyar zenét sose hallgattam. Egyszerűen ma már nem tudok megbecsülni egy zenei előadót sem, a japánokon kívűl. Persze egyértelmű, hogy a japánok közt is vannak gagyik, de nem tudom.. őket mégis többre tartom, nagyobbra becsülöm, mert ők nem divatoznak. Nekem legalábbis így jön le.
És a Jrock/VK műfajban az a jó, hogy nem lehet megunni, hisz van kismillió banda, és minden nap egyre többen lesznek, így több lesz a hallgatnivaló is. Úgyhogy szerintem ez az ideális műfaj nekem, így kevesebb az esély is, hogy ráunjak, mint a Chemical-ra, hisz ott nem sokból lehetett válogatni, csak azokból, amiket már korábban kiadtak. És az is meg fog gátolni abban, hogy letérjek erről a vonalról, hogy mégis mi mást tudnék ezután szeretni? Úgyis ott van még mondjuk a j-pop, k-pop meg hasonlók, amik más stílusúak, de ázsiaiak. xD Azt azért mondjuk megnézem, hogy 70 évesen melyik oshare bandára fogom ropni. XD Majd nyálzok rájuk. XD Deszar lesz, hogy én már öreg, vén, dagadt, ráncos banya leszek, ők meg szép, fiatal szúnyogcsődörök. :"(
Úgyhogy kb. ennyi. Régi, 70-es, 80-as évekbeli zenéket alig-alig hallgattam, csak mikor egész nap ment kint a tv-ben a VH1. Bon Jovi, Michael Jackson, Abba.. Akkoriban mondjuk elhallgattam őket.
Tegnap fent jártam az Administrator honlapján, és láttam a Discog részén, hogy az eddigi 2 számukat le lehet tölteni. Igencsak meglepődtem, hisz még nem találkoztam ilyennel.. Nem értem ebből mi hasznuk, de mindenesetre rendes dolog tőlük. Ezt csak azért említettem, mert ha nem lenne mp3, akkor kb. semmit se tudnék hallgatni, csak amit megrendelnék Japánból, dehát úgy meg csődbe mennék.. úgyhogy örülök, hogy van VK, internet és mp3. :DDD



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat