Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Tünde naplója


Tündér Lamia [255235 AL], gazdája Tünde
Gyurma-effektus

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/255235
Gyurma-effektus


A levegős jegyűek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) ereje a gyurmában rejlik...

Rugalmassága tökéletesen tükrözi azt az alkalmazkodási képességüket, ahogyan a külvilághoz és a családjukhoz alkalmazkodnak.

A külvilághoz főleg az Ikrek, mindkettőhöz a Mérlegek, a családjukhoz leginkább pedig a Vízöntők alkalmazkodnak.

Miből áll a gyurma?

Elvekből - amelyekhez ha kell, foggal-körömmel ragaszkodnak.

A legszínesebb és egyben legrugalmasabb gyurmája az Ikreknek van! Mivel szüntelen a tökéletességet keresik, ezért folyamatosan cserélgetik az elveiket. Amikor valamilyen problémával találkoznak, csak megforgatják gyurmagolyójukat, és az adott problémához éppen közel álló elvükhöz vehemensen ragaszkodni kezdenek. Hatásfokozásként nemegyszer a hangerejüket felemelve. Mivel megvannak róla győződve, hogy az elvük csak igaz lehet - ezért erőt merítenek belőlük.

A Mérlegek gyurmájának egyik oldala rugalmas, a másik viszont kemény. A rugalmas oldallal azokhoz alkalmazkodnak (főleg a társukhoz!) akikkel együtt élnek. Az Ő “elveiket” teljességgel átveszik. Vagyis a gyurmájuknak lágyabb oldalát az éppen aktuális környezetük (társuk) formálja. A keményebb oldal már sokkal érdekesebb! Itt gyűjtögetik össze azokat az elveket, amelyek működéséről már megbizonyosodtak. Ezek persze gyakran ellentétben állnak azokkal az elvekkel, amelyeket a környezetük lázasan formál. Amikor egy Mérlegnél betelik a pohár, akkor hirtelen megfordítja elvei gyurmáját... A sokkhatás, amit a környezete ekkor átél - egy külön történetet is megér!

A Vízöntő gyurmája látszatra a legszilárdabb - szinte már kő. Gyakran hangoztatják is, hogy őket bizony nem érdekli mások véleménye. Szavak szintjén ez így is van, a lelkük mélyén már korántsem. Vagyis a kéreg alatt a gyurma, lágy...
Leginkább könyvekből és iskolákból szerzett elveiket viszonylag korán - a házasságkötésük után - megszilárdítják. 42 éves koruk körül ugyan egy kicsit repedezni kezd a kéreg, ettől függetlenül a kővé vált elveik többségéhez egy életen át ragaszkodnak. A kéreg alatt lévő lágy gyurmájukat a VÉR SZERINTI családtagjaik formálják. Látszólag úgy tűnhet - és a Vízöntők meggyőződése is az, hogy nem a családtagjaik és az elesettek formálják Őket, hanem Ők a családot. A valóság ezzel szemben az: szavakban valóban Ők irányítanak, de a tettekben a családtagok. Ugyanis sokszor önmaguk feláldozásával szolgálják, segítik és támogatják a családtagjaikat. Vagyis végeredményben a családtagok akarata érvényesül, azaz a farok csóválja a kutyát... - akarom mondani: a család alakítja a gyurmát.


Tehát,
a levegős jegyűek az elveikbe kapaszkodva szereznek erőt.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat