Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
a test

Neked van egy bizonyos elképzelésed arról, hogy milyennek kellene lennie a testednek. De minden ilyen elképzelés csak szenvedéshez vezet. A test mindig olyan, amilyennek lennie kell. Ha valamilyen eszménykép lebeg előtted, akkor szenvedsz. Tehát dobd el az eszményképet.
Ez a tested - ez van, ezt kaptad Istentől. Hát használd... és élvezd! Ha szeretettel vagy iránta, meglátod, ő is változni kezd, mert ha szereted a tested, akkor gondoskodsz róla, és a törődés rengeteg mindent hoz magával. Akkor nem tömöd tele fölösleges étellel, mert nem akarsz neki ártani. Akkor nem éhezteted halálra, mert vigyázol rá. Odafigyelsz az igényeire, a javaslataira - hogy mikor mit szeretne.
Ha szereted és törődsz vele, akkor ráhangolódsz, és akkor a test önmagától rendbe jön.
Ha nem szereted a tested, az sok problémát okozhat - mert akkor egyre közönyösebbé válsz feléje, elhanyagolod, mert ugyan ki törődne az ellenségével? Nem figyelsz rá; inkább semmibe veszed. Nem hallgatod meg az üzeneteit, és azután még inkább meggyűlölöd.
Te vagy az, aki az egész problémát létrehozta. A test nem teremt problémát, csak az elme. Ez az egész csak az elme szüleménye. Az állatok soha nem szenvednek amiatt, hogy mit gondolnak a testükről - még egy víziló sem! Egy sem szenved - ők tökéletesen elégedettek, mert nincs ott az elme, hogy eszményképeket kreáljon. Máskülönben a víziló is folyton a külseje miatt aggódna. De neki semmi gondja ezzel.
Dobd el az ideálokat. Szeresd a tested - az a te tested. Istentől való ajándék. Élvezd és törődj vele! Ha törődsz vele, akkor tornáztatod, enni adsz neki, és engeded eleget aludni. Mindent megteszel érte, mert a tested a hangszered... úgy bánsz vele, mint az autóddal, amit tisztogatsz, és odafigyelsz minden kis zörejére, hogy nem romlott-e el benne valami - ugye így van? A legkisebb karcolást is gondosan kezeled.
Csak gondozd a tested, és tökéletesen szép lesz - máris az! Olyan szép szerkezet és olyan bonyolult; mégis olyan jó hatásfokkal dolgozik, hogy hetven évig is folyamatosan működőképes. Akár alszol, akár ébren vagy, akár tudatában vagy, akár nem, a tested szünet nélkül működik, méghozzá nagyon halkan. Ha nem ápolod, akkor is működik; folyamatos szolgáltatást nyújt. Gondolj hát hálával a testedre.
Változtass a hozzáállásodon, és meglátod, fél év múlva változásokat veszel majd észre a testeden. Ez olyan, mint amikor beleszeretsz egy nőbe, és ő erre szinte azonnal megszépül. Lehet, hogy eddig nem törődött a testével, de most, hogy egy férfi beleszeretett, most igen. Órákig áll a tükör előtt... csak azért, mert valaki szerelmes belé. Ugyanez zajlik le a testeddel: megszereted a tested, és azt veszed észre, hogy a tested megváltozott. A test megérzi a szeretetet, a törődést, azt, hogy szükség van rá.
A test nagyon finom szerkezet... az emberek mégis durván, erőszakosan bánnak vele. Csak változtass a hozzáállásodon, és majd meglátod az eredményt!







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat