Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Légy elkötelezett önmagad iránt

A legtöbben tisztában vannak régi mintáik okaival, és soktól meg is szabadultak már. Ám elképzelhető, hogy még mindig lapul néhány megszokás a tudatod alatt, ezért aztán te sem vagy igazán „önmagad". Ezek még mindig befolyásolnak, mert tudatalattidba csúsztak, így nem is vagy tudatukban. De zavarnak, gátolják önkifejezéseidet, mert olyan gondolkodási módokat és cselekvési mintákat írnak elő neked, amelyeket, ha tudatukban lennél, semmi esetre sem követnél.
Néhányról már tudsz is, és elhatároztad, hogy megszabadulsz tőlük, mégis nálad ragadnak valahogy, anélkül, hogy meg tudnád magyarázni, miért. Itt az idő, hogy megszabadulj tőlük, mert utadban állnak! Minden, ami automatikus, gátat szab neked. Az élet a fokozódó tudatosulás útja. Ezért azt javasoljuk: légy elkötelezettebb önmagad iránt. Nem nehéz!
Csak arra az elhatározásra van szükséged, hogy szabad légy. Ezzel a szándékkal kéred meg Énedet, hogy legyen elkötelezettebb irántad.
Hogy mire is gondolok ezzel? Ezzel a nagyobb elkötelezettséggel magad iránt? Hogyan befolyásolhat ez téged? Mire jó egyáltalán? Pár szóval összefoglalom: Amikor elkötelezettebb vagy magad iránt, akkor azt az igényedet fejezed ki, hogy immár a saját igazságodat óhajtod élni. Azt az igényedet fejezed ki, hogy szükséged van a valóságod megéléséhez szükséges bátorságra. Kifejezed, hogy egységben szeretnél élni, szeretetben és boldogságban, mely mindezeket magától értetődően követi. Valahányszor elhatározod, hogy elkötelezettebb leszel magad iránt, mindezek automatikusan bekövetkeznek. Eddig másra tanítottak, mégpedig arra, hogy mindenekelőtt másokkal törődj. Azt tanultad, hogy először a feleségeddel vagy a férjeddel, a gyerekekkel, a rokonokkal, a szülőkkel vagy a nagyszülőkkel kell törődnöd. Valamint a barátaiddal és a szomszédaiddal, még mielőtt saját magaddal foglalkozhatnál.
A társadalom arra tanít téged, hogy áldozd fel önmagad, és másokat részesíts előnyben. Kedves Olvasó, ez olyan út, mely eltérít saját forrásodtól. Légy elkötelezettebb önmagad iránt! Helyezd magadat az első helyre. Mindenek elé. Vigyázz saját magadra, a feleséged/férjed, a csodálatos gyerekek és a szülők előtt. Helyezd magadat az első helyre és vigyázz saját magadra! Éld a saját igazságodat - és a dolgok változásnak indulnak életedben. Ha másokat helyezel az első helyre, ha azon vagy, hogy másokkal törődj először, s csak azután magaddal, elfáradsz. Kizsigereled magad, és eleged lesz. És ha rád tör ez a fáradság, ez a kimerültség, de még többet és többet kellene tenned, akkor egyre lehangoltabb leszel, s nőttön nő benned a düh. Egyre lehangoltabb leszel, de gondoskodnod kell a többiekről, pedig olyan fáradt vagy. Lehangolt vagy, és egy perced sincs magadra. Csakhogy azonnal működésbe lép a program, hogy pedig éppen ez az, amit tenned kell. Ezért aztán nem adsz hangot lehangoltságodnak. Mélyen magadba rejted inkább. A lehangoltságból pedig lassanként méreg lesz, és frusztráció. Mérgesnek és frusztráltnak érzed magad, ráadásul az az érzésed, hogy harag nélkül kéne tudnod segíteni másoknak - ezért aztán idővel már el is ítéled magad.
„Nem vagyok elég jó!” „Képtelen vagyok mindazokkal törődni, akikkel törődnöm kellene, mielőtt magammal törődnék.” „Nem vagyok elég jó. Nem vagyok elég erős. Mindenkit szeretnem kellene, ahelyett, hogy ennyire utálom őket.” És egyre jobban elítéled magadat.
A mások miatt érzett harag és frusztráció egyre nő. Persze mindezt magadba fojtod. És a másokon való segítés felett érzett öröm odavész - te pedig belesüppedsz ebbe a haragba, ebbe a frusztrációba, önmagad elítélésébe. Pedig a megoldás nagyon egyszerű: légy elkötelezettebb önmagaddal! Állítsd magadat az első helyre. Törődj saját magaddal. Ha szereted magad, akkor szétárad benned az öröm. Ha szereted magad, ha boldognak érzed magad, akkor körültekintve arra gondolsz: „Hogyan oszthatnám meg az örömemet másokkal is? Hogyan oszthatnám meg ezt a szeretet másokkal is? Hisz ez a szeretet oly erős, kinek adhatnék még belőle? Hiszen bennem még annyi van, mely kikívánkozik.” És akkor elkezdesz segíteni másoknak. Csakhogy immár örömmel, s értékelve, hogy megengedik neked: szeretetedet és örömödet megoszd velük! Hálás vagy a lehetőségért, hogy ebből a bőségből örömmel adhatsz! Ezért: mindig magadat helyezd az első helyre! Légy elkötelezettebb magaddal!
Nézd csak meg feleségedet/férjedet vagy apádat, akik minden nap elmennek dolgozni, hiszen gondoskodniuk kell a családról. Szeretik hozzátartozóikat, s szeretnének is gondoskodni róluk, de mivel nem engedik meg maguknak, hogy először magukról gondoskodjanak, egyre kedvetlenebbé válnak. Dolgozni kell menniük, mert szükségük van a pénzre, hogy ki tudják fizetni a számlákat. Mivel dolgozni kell menniük, kénytelenek azt tenni, amit a főnök mond. Még akkor is, ha ez nem a saját igazságuk. Ha a főnök azt mondja: „Tedd ezt!” - akkor azt kell tenniük. Mert ha megmondanák az igazat, lehet, hogy elveszítenék a munkájukat. Ezért ahelyett, hogy a saját igazságukat élnék, inkább azt felelik: „Igen, főnök. Természetesen, főnök.” Ez elrabolja az erejüket. Nem élik az igazságukat, mert félnek, hogy elveszítik a munkahelyüket, és nem lesznek abban a helyzetben, hogy gondoskodni tudjanak a családjukról. Így mennek dolgozni, hogy olyan munkát végezzenek, mely távolról sem okozza azt az örömet, amelyet akkor éreznének, ha a saját igazságukat élnék. Lehangoltnak érzik magukat, haragszanak a főnökükre, mert az olyasmire utasítja őket, amihez semmi kedvük. Vagy nem tetszik nekik az a stílus, ahogyan főnökük bánik velük. De gondoskodniuk kell a családjukról, ezért tűrniük kell. Energia nélkül, örömtelenül. Nem élik a valóságukat. Hazajönnek fáradtan, frusztráltan és leverten. Mivel munkájuk során nap, mint nap el kell rejteniük érzéseiket, lassanként szokásukká válik, hogy érzéseiket elfojtsák.
Zárkózottak maradnak akkor is, amikor hazamennek. Családjuk szeretné megosztani velük örömét, de ők már csak arra képesek, hogy a fotelbe zuhanjanak és tévézzenek vagy elolvassák az újságot. Nincs mit mondaniuk, el vannak vágva érzelmeiktől. Lehangoltságuk pedig nőttön nő. Lehangoltak családjuk miatt, hisz a család tartja őket munkahelyükön. Csinálniuk kell, miattuk. Feleségük/férjük és gyermekik iránti szeretetük egyre mélyebbre süllyed lehangoltságukban, haragjukban és frusztrációjukban.
Íme, a világunk. A történetek alig különböznek egymástól: ilyen a világunk. Ezért: légy elkötelezettebb önmagad iránt. Ha elkötelezettebb vagy magad iránt, felcsillan az öröm! Úgy érzed, rátaláltál végre magadra, rátaláltál az univerzumra. Ha dolgozni mégy, és főnököd kiállhatatlan, és nem hajlandó szóba állni veled, akkor nem lesz kedved tovább ott maradni. Fogod magad, és odébbállsz. Nem dolgozol többé a pénz kedvéért. És félni sem fogsz, mert érzed, hogy kapcsolatban vagy Éneddel. Érzed, hogy kapcsolatban vagy az egész univerzummal. Ha a valóságodat éled, segítenek ebben! Érzed! Tudod! Úgyhogy továbbállsz, és keresel egy másik munkát. Olyan munkát, amelyben méltányolnak, amelyben kreatív lehetsz. Olyan munkát, melyből a kreativitás örömével térsz haza. Hazaviszed ezt az örömet családodnak is, amely iránt nagy tiszteletet és nagy szeretetet érzel. És a szeretet, mely egymáshoz vezérelte á férfit és a nőt, a szeretet, mely megajándékozta őket gyermekeikkel, egyre erősödik, mélyebbé válik és sokakra kiterjed. Kedveseim, itt az idő! Itt az idő a változásra. Itt az ideje, hogy elkötelezettebbek legyetek magatok iránt!
Tisztában vagy vele, hogy sok szokásod van, sok tudattalan gondolkodási mintát hordozol magadban, melyektől magad is szabadulni szeretnél, de nem tudsz. Talán már megpróbáltad megérteni, és elemezni őket: „Miért vagyok ilyen? Mit csinálok rosszul? Hogyan változhatnék meg? Melyik terapeutához forduljak? Hány csoportot tudok idén felkeresni?” Talán egy kicsit végiggondoltad és megértetted, honnan származnak ezek a szokások és gondolkodási minták. Most azt mondjuk neked: nincs időd a további elemezgetésre vagy feldolgozásra. Itt az ideje, hogy azokat a szokásokat, azokat a gondolkodási mintákat, melyekre nincs szükséged, egyszerűen feloldd. Csak erre a roppant egyszerű módszerre van szükséged: légy elkötelezettebb önmagad iránt! Ha elkötelezettebb vagy önmagaddal, feloldod ezeket a gondolkodási mintákat. Ezek a minták kizárólag energiából állnak. Energiatestedben rögzülnek, mert folyton energiát fektetsz beléjük. Valahányszor nehézségeiden és automatizmusaidon rágódsz, erősíted azokat, hiszen gondolati erődet feléjük irányítod. Valahányszor megpróbálod elemezni őket, erősítést küldesz nekik! Ezért: ettől a perctől kezdve, hogy ezt elolvasod, ha észreveszel magadon valamit, ami nem tetszik, a tudatosulás pillanatában válj elkötelezettebbé magad iránt!
Ezek az egyszerű szavak: „Elkötelezettebbé válok magam iránt!” olyan energiát bocsátanak ki, amely nyomban nekilát, hogy feloldja a nem kívánt gondolkodási mintákat. Gyerünk! Valahányszor rábukkansz valamire, amit nem kívánsz tovább energiatestedben tartani, gondolj arra: „Elkötelezettebb leszek magam iránt!” És csoda fog történni! Légy kész erre a csodára! Ne elemezz, hanem légy elkötelezettebb magad iránt!
E technika intenzív alkalmazása során néhány napba telhet, míg elkezded észrevenni az apró változásokat. Ismerd fel ezeket! Fontos, hogy felismerd a változásokat. Észre fogod venni, hogy egyre gyakrabban válnak tudatossá azok a dolgok, melyekre már nincs szükséged! Ismerd fel ezt a magasabb felismerést, és légy elkötelezettebb magaddal szemben. A felesleges gondolkodási minták és szokások elkezdenek feloldódni. Mindig, minden egyes alkalommal, amikor észreveszel valamit magadon, amire már nincs szükséged, ne elemezd, ne akard megváltoztatni. Egyszerűen csak légy elkötelezettebb magad iránt! Ez azt jelenti, hogy mindent újra megtalálsz: örömödet, szeretetedet, igazságodat és bátorságot ahhoz, hogy a saját igazságod szerint élj, hogy saját magadat éld, s hogy a létezés egészének támogatását élvezd.
Érezd magad körül a világegyetem energiáját. Töltekezz fel belőle. Mondd a Létnek, hogy immár készen állsz arra, hogy befogadd támogatását. Készen állsz, hogy a saját valóságodat éld. Készen állsz, hogy az légy, aki vagy. Készed állsz, hogy elkötelezettebb légy magad iránt. Hiszen tudod: ha tele vagy örömmel, örömöd túlcsordul és szétárad. Az élet bőség. Éld hát bőségedet!







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat