Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
2016-12-23

Az Élet azért van, hogy éld, és hogy rajtad kívül mindenki élhesse. Úgyhogy felesleges másokat a hitükért vagy a tetteikért becsmérelni, mivel mindenki azt teszi, amit te: létezik. Méghozzá a maga módján tökéletesen.


A legtöbb ember képtelen boldog lenni, mivel a világ belénevelte a komorságot. Pedig az öröm az Élet és a tudatos megnyilvánulás alapja; vedd észre, hogy a természetben mindenki boldog, aki egészséges. Az állatok, a kövek, a növények csak akkor szomorkodnak, ha betegek. Neked azért nehezebb a dolgod, mert felismerted a szomorúság előnyeit: amikor gyermekkorodban nyugodtan, boldogan játszottál egy eldugott sarokban, senki sem figyelt rád, sőt a szüleid kifejezetten örültek, hogy csöndben vagy végre. Ám amint valami fájdalmad, problémád volt, egyből köréd sereglettek, rád figyeltek az emberek... Ez a folyamat végigkíséri az egész életedet.


Mindegyik, úgymond "hibának" megvan az igazi, segítő tulajdonsága. Ezeket minden ember használja, ezért felesleges letagadnod a környezeted által negatívnak tartott tulajdonságaidat. (...) Arról nem is beszélve, hogy ha változtatni szeretnél rajtuk, először el kell ismerned a létezésüket.

Az egoizmus nem egyenlő a büszkeséggel, önmagad megbecsülésével. Sőt, minél kevésbé vagy egoista, annál inkább büszke vagy mindarra, ami vagy. (...) Az ego mindig méricskél. Kifelé, a világra figyel, és mindig hozzád méri a többi embert. Mivel az életenergiát a figyelemből, az elismerésből nyeri, ezért igyekszik téged valamiféle kiválasztott, kiemelkedett, felsőbbrendű szerepkörhöz juttatni.

Ha valaki felidegesít, az azért van, mert vannak olyan tulajdonságai és cselekedetei, amelyek benned is megvannak, csak annyira elfojtottad őket, hogy nem tudsz a létezésükről. Éppen ezért hihetetlen intenzitással befolyásolnak téged, de mivel nem veszel róluk tudomást, az egód a maga módján próbálja felhívni rájuk a figyelmedet. Azok a személyiségjegyek, amelyeket hibának látsz másokban, mind megvannak benned is, csak letagadod a létezésüket.









© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat