Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Szabolcs naplója


Fifika [77434 AL], gazdája Szabolcs
a ZŐLD nyugtatja a szemet...

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/77434
a ZŐLD nyugtatja a szemet...

…Felébredt. Na, természetesen nem magától, hanem az óra csörgésére. Ha tehette volna minden nap új órát vásárol. Hogy mit tett volna a régivel ? Nos lettek volna ötletei.
Különös kegyetlenséggel, de ugyanakkor megfontolt szándékkal, beleavatkozott volna az óra szerkezeti összetartásába.
Pár percig, amúgy feleslegesen, a tovább alvás lehetőségét mérlegelte, és megkezdte a reggeli rutint. Munkaruhát öltött, és elgondolkodott a mán. Munkanap ez ? De milyen munkanap ?
Milyen munkahely ? Nincs fizetés, se főnök. Most akkor kit fog szidni ? Saját magát ?
Megnyugodott. Ez is menni fog.
Kitámolygott a konyhába, és kezdték körvonalukat felvenni a körülötte, de inkább az útjába kerülő tárgyak. Reggelizni sosem szokott. Sajnálta az időt rá. Inkább ezt az időt is az ágyban töltötte. Egy üres kávé, és egy tea. Ez elég volt.
Kilépett az udvarra, ahol egy kutyát csóváló farok fogadta. Igen tudom ez képzavar, de ha ezt a technikát tanítani lehetne… Rövid játékot követően elindult, hogy megkeresse azt a szerszámot, ami meg fogja keseríteni a délelőttjét. A kutya beletörődött, és szomorú szemekkel követte. A reggeli harmat alattomos cseppjei megtalálták az utat a cipője résein keresztül. Közben kiért a leendő tett helyszínére. Nekifogott az ásásnak, és számolni kezdett.
Ásónyom, idő, ásott terület képlettel körülbelül meghatározta, mire végezhet. Hatalmas fogásokkal haladt, hiszen más tervei is voltak aznapra. Amikor a nap első kese-kusza sugarai szétszóródva elérték a földet, beindult az élet. Szinte hallani lehetett a fűben elhelyezkedő apró harmat gömböcskék pukkanásait. A pára és a kőd semmihez sem hasonlítható szagát felváltották az illatok. Madarak ébredeztek, és sikítozva támadták meg a jogos jussuknak kinyilvánított almafát. A napsugarakkal együtt megjött a meleg is. A réteges öltözködés eredménye, a réteges vetkőzés lett.
Harangszó. Mivel dél még nem lehet így most vagy tűz van a faluban, vagy a litániára szólítják fel a híveket. Másodikra tippelt. Tisztelte a hivő embereket, de az a színjáték ami a faluban a hitet követi, nos abból nem kért. Réges-régen elhatározta és tartotta is magát ehhez:
Templomba csak műemlék jelleggel.
Kezdett a gyomra tiltakozni a bánásmód miatt. Sejtette olyan 11 óra felé járhat az idő. Már majd nem kész volt amit délelőttre tervezett. Délután levágja a füvet, és megkísérli a semmittevést…..



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat