Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Szabolcs naplója


Fifika [77434 AL], gazdája Szabolcs
...Hümmmögés...zölden...

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/77434
...Hümmmögés...zölden...

…vasárnap. Vegyes érzelmeket váltott ki belőle. Általában sokáig aludt ezen a napon Ilyenkor reggelizett. Igen tudom azt írtam: sosem reggelizik. Nos vasárnap is csak ebédet reggelizik.
A hét utolsó napja. Ilyenkor pótolja a héten elmaradt alvás mennyiséget. Félelmetes ilyenkor milyen mélyen alszik. Ha tudja, nem csörög az óra, ha tudja. nem késik el, akkor mindent ki tud zárni a tudatából. Jöhet bármi… Jöhet a kóbor kutyák okozta hangzavar. Jöhet az alkalmi árusok által elhangzó már-már pofátlanul agresszív „jónapotozás” Jöhet a hétvégi traktorok kellemetlen berregése.
Felkelt. Egyesek szerint: végre. Telefon bekapcsolásával ellenőrizte, keresték –e.
És jött az üzenet. Nem kellemes. Nem tudta van-e az üzenetnek kése, vagy bármilyen vágószerszáma, de mégis sikerült kedvét szegnie. Latolgatta a lehetőségeket.
Első. Munkával eltereli a figyelmét. Ez nem jó ötlet. Nem akart dolgozni. Holnap úgy is kell, akkor ma had ne.
Második. Felönt a garatra. Ez sem jó ötlet. Hiába a garatra, ha egyből a gyomorba jut. Eredmény a jó esetben másnaposság, rossz esetben aznaposság lenne. Nem hiányzott a macskajaj. Szerinte a macskának se hiányzik a jaj.
Harmadik. Elmenekül a gondolataival, oda ahol megnyugszik. Ennél maradt.
Megebédelt, felöltözött és elindult. Hogy hová tartott ? Irány az erdő.
Gondolatban elővette egy spárgát, és összekötötte a kellemest a hasznossal.
Úgyis itt az őszi gombák szezonja.
Kiérkezett az erdő előtti rétre. Ezt jó helynek ítélte meg a felfrissülésre. Megkereste a szélirányt, és arra fordította a fejét. Ki’szellő’ztette a fejét rögtön. Bement és a keresésre összpontosított. Rövid idő alatt sikeresnek ítélte meg az ottlétet. Hálát rebeget magában egy idős ismerősének. Ő sok mindent mutatott az erdőben. Nem mert belegondolni milyen régen volt ez a tanítás. „Rohan az idő….elmúlik a ….” Milyen igaz.
Elégedetten nézegette a kezében egyre nagyobb súlyt képviselő táskákat. Jó pár ezres ha ezt vásárolni kellett volna. Jól ellesz vele míg megtisztítja. Na persze ad belőle mának is, ő is kap mástól.
Egy dolog zavarta az őszbe. Nagyon korán sötétedik. A fák lombkoronája még , a rengeteg csapadéknak köszönhetően, élénk zöld és sűrű. A fényt főleg a napét nem ereszti be akármikor. És ha még a rosszcsont felhő is eltakarja a napot, hát felettébb komor, és ijesztő.
Lassan-lassan elindult hazafelé. Minek siessen. Erősen éjszaka lesz mikor , mikor hiányzik majd.. Ha hiányzik.
Meglátjuk, mondta a jós, és elégedetten dörzsölgette össze kezeit…..



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat