Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Szabolcs naplója


Fifika [77434 AL], gazdája Szabolcs
ZÖLD van...mehetünk...

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/77434
ZÖLD van...mehetünk...

….álomittas hangulatban vetette bele magát a mába. Kéretlen fáradsággal párosult fásultság érzése talált rá. Érdekes. E két érzés, ha felkeresi az emberfiát, miért kell mindig otthon tartózkodni ?
Lepergette maga előtt a tegnapot. Semmi rendkívüli. Akkor mi ez ? Eltévedt tavaszi fáradság lenne ? Nem hitte el. Alig bírta nyitva tartani a szemét, és a fejét is nehéznek érezte. Mint a gyerekjáték, az alvóbaba. Fejmozgásra lecsukja a szemeit. Ez az. Megvan a trükk. A fejet kell tartani, mindig minden körülmények között egyenesen. Ha a fej tartása jó, a gerinc egyenes marad. Ettől is ember az ember.
Kávé. Ez az ! Hol a kávé ? Kapva kapott az alkalmon, és elment hogy csillapítsa eme vágyát. Jól sikerült. Finom, fekete ébrenlét eszencia. Szerette ezt a kesernyés csodaszert. Édesítőszerrel nem rontotta el sohasem. Legyen az természetes, vagy mesterséges úton előállított, nem kellett a kávéba, teába.
Jöhetett a napi rutin. Lassan-lassan már nem érdekelte, hogy hétfő van. Szeme előtt már a napi feladatok sora pergett. Mindaz, ami péntekről elmaradt.
Nem zavarta senki e korai órán. Kíváncsi volt meddig tartható fent ez a nyugalom. Lehet percek kérdése, és berobog fejébe egy idegesítő kis gondolat.
Csodálatos tavasz lett az őszben. Még a szél is melegnek hatott. Olyan érzést keltett, mint mikor nyáron zápor után a friss levegőben sétál az ember. A szél körbefogta, körülölelte. Nem létező hajába próbált beletúrni, miközben a lehullott faleveleket görgette a földön. Érdekes a fák milyen görcsösen ragaszkodnak idén a lomkoronához. Ettől maradt szép látványuk.
Egy gondolat suhant át fejében. Mi lenne ha délután elbújna az emberek elől ? Kizárna mindent, és mindenkit ?
Átkozottul jól hangzott a terv. Már csak meg kell valósítani. Végül is… megoldható. Anyagi befektetést, nem igényel maga a terv. Tőkeerős partnereket nem kellett felkutatni hozzá. Nyersanyagigénye nem volt. Bürokráciát nem kell igénybe venni hozzá. Ez lesz
Na merengésből vissza a valóságba. Esemény van. Berobogott egy kamion. Már a feladatra koncentrált. A sofőrtől kapott papírt böngészve eszébe sem jutott innentől peregni fog az idő.
Ha sikerült elvonni figyelmét, nem foglalkozott az idő múlásával. Ha valamit akar tőle, úgy is megtalálja.
Újabb kihívás. Elmagyarázni valamit egy embernek, kivel nem közös az anyanyelv. Activity show-t megszégyenítő hatékonysággal érte el a célját. Az a pár szó, amit ismert a számára idegen nyelvből, ugyan sokat segített, de érezte eme hiányosságát. Erre is volt terv fejében. Meglátjuk. A téli hónapokban, mikor a sötétség áthatolhatatlan serege legyőzi a délután utolsó napfényes kis szikráit is, nos akkor lehet ilyen dolgokkal foglalkozni. Tanulni kell tanulni is. Ezt ha sikerül alapfokon elsajátítani, akkor már minden megy a maga útján.
Valami furcsa véletlen, vagy a sofőr figyelme, de siker koronázta tevékenységét. Elégedett volt, de tudta ez az érzés múlandó a mulandóbbnál.
Szóval peregtek a percek, órák. A nap már áthaladt a feje felett, mire furcsa ám ugyanakkor ismerős érzés kezdte mardosni gyomrát. A test kezdett zúgolódni a maga kis energia bevitelére. Volt pár perce. Megette amit reggel összekészített magának. Nem bizonyult kellő mennyiségnek, de estig kitart. Ahhoz elég volt ne magát eméssze.
A horizontot eltakaró háztetők el-elbújtatták a nap éltető fényét. Ez már jelentett valamit. Igen lassan megindul hazafelé……



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat