Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Krizli naplója


Bodomér [59873 AL], gazdája Krizli
2008-02-08

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/59873
2008-02-08

Statiszta: Filmek forgatásánál, esetenként színházi daraboknál a háttérben használatos biodíszlet. A dísznövényektől az különbözteti meg, hogy szóbeli utasításra a háttérben járkál, ugrik, táncol, megbotlik, enyeleg. Alultáplált és alulfizetett majdnem-ember. Unott arcával a padlót nézi, egészen a "próba" vagy a "felvétel" szavak elhangzásáig, amikor is turbó üzemmódba kapcsol és az előre megbeszélt program szerint jár el, amíg meg nem hallja az "ennyi" szó csodálatos dallamát.

Igen, én is statiszta vagyok.

Ma is mentem forgatásra, a Blahán a Corvin Áruház tetejére, bár nem igazán értem, miért pont oda, mivel az egésznek stúdióhangulata volt és nem is a tetőn, hanem zárt helyen zajlott. Diszkóban táncoló embereket játszottunk, miközben előttünk enyelgett egy "pár". Mivel 7-re kellett odaérni, így hullafáradt voltam, és nem sokat szóltam az emberekhez, örültem, hogy a szememet nyitva tudtam tartani. (Meg éhes is voltam, de nem akarok annyit panaszkodni.) Csak azzal a lánnyal beszélgettem keveset, akivel elvileg táncoltam, bár ez a kamera látószögére sűrűsödött tömegben nem nagyon jött le. Értelemszerűen ő volt a leghelyesebb lány a statok közül. :) Bár kissé szótlan volt és kerülte a tekintetemet, de nem baj, mert egy tök érdekes csillag alakú fülbevalót hordott, amit így jó alaposan meg tudtam nézni. Szeretem a fülbevalókat... :)

Egyébként az egész nagyon hasonlított a múlt heti Sport szelet reklámra, ahol ugyanígy táncolni kellett a háttérben egy stúdióban berendezett koncerten. Ott valami borzalmas "fütyülős rock"-ra, ahogyan én neveztem, itt meg dzsessz-szerű nemistudommire, de nagyon nem illett a helyhez. Mondjuk mit várok, a jó számok biztos jogvédettek, a Mulatós kazettáról benyomnak valamit és senki nem pereli őket, hogy felhasználtak egy remekművet valami hülye reklámhoz.

Az egyik jelenetben az előtérben lévő pár egy asztalnál ült és a lány egy cseresznyét kapott be. Ezt körülbelül 30-szor (+/- sok) elpróbáltuk.
Szegénynek a végére biztosan cseresznyeundora lett. :(
Eleinte tisztára olyan volt, mintha a cseresznyét reklámoznák, mert a rendezőtől kezdve mindenki azt birizgálta. Egy koktélra volt felszúrva, és minden próbánál és felvételnél új cseresznye érkezett. Mondhatjuk, hogy a cseresznye jobb kiszolgálást kapott, mint a statiszták. :)

A földszint és a legfelső emelet között kizárólag lifttel lehetett menni, mert a lépcső le volt zárva, a liftbe viszont csak 5 ember fért be egyszerre. Érdekes és hosszadalmas volt így fel- és lejutni.

Mivel öt órán át folyamatosan állnom kellett, így hazafelé a metrón sem ültem le. Ja, hogy ez nem logikus? Meglehet... Miközben ott álldogáltam a kapaszkodót markolászva, kiszúrtam egy érdekes plakátot, amin hitelt reklámoznak és volt rajta egy ház, egy autó, meg egy számítógép. Ezeket még értettem, de volt ott rajtuk kívül láncfűrész meg szánkó is. :S Szánkóhitel? Jól van, tudom, hogy téli üdülésre vagy ilyesmire gondoltak, de ez nekem akkor viccesnek tűnt és elnevettem magam ott helyben.
Tapasztalat: A nevetés - a náthával ellentétben - metrón NEM fertőző. Inkább hülyének néznek.

Amikor hazaértem, azt vettem észre, hogy anyukámnak hagymaszaga van. Szerintem mindjárt nekem is az lesz, mert én is megyek enni. :)

Evés után ivást tervezek, azt követően pedig rövid életem hosszú perceinek elpazarlását, mint például számítógép előtt üldögélés kényelmes pózban és haszontalan dolgok nézegetése. Igen, ez kitűnő programnak ígérkezik.

Hmm... Vajon ez több volt, mint 5000 karakter? :S

Módosítva 1: Úgy látszik, nem. :)

Módosítva 2: Persze, hogy akkor kerestek telefonon, amikor a hagymát vágtam fel, és persze hogy keddre hívtak megint statisztálni, amikor nem érek rá.

Módosítva 3: Túl sokat panaszkodok. :D



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat