Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Kate naplója


Spriccni [110258 AL], gazdája Kate
2004. szeptember 30.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/110258
2004. szeptember 30.

(Milyen érdekes, bár e jegy szülötte volnék, mégsem illik rám..)

Sorskönyvi játszmák

Azok a nők, akikben Oroszlán-energia dominál, az "Elza, a vadon szülötte" sorskönyv letéteményesei. (Joy Adamson idézett könyvének eredeti címe még beszédesebb: Szabadnak született...) Az Oroszlán nőnek élethosszig tartó - pszichológiai értelemben vett - lerendezetlen tartozása van az apjával szemben. Ezért aztán rivalizálásba kezd minden útjába kerülő férfival, de különösképpen azzal, akivel egy fedél alatt él. Ez a gyökere a "Szkander" sorskönyvi játszmának, melynek során a nő a mások által nagyra tartott élettársat, férjet igyekszik leszorítani (kiborítani, megalázni, összetörni). E küzdelemben leghatásosabb fegyvere a szex - s a bevallott hűtlenség vagy frigiditás még a legnagyobb állóképességű férfit is előbb-utóbb a padlóra küldi.
Az Oroszlán általában nem harcol, hanem háborút visel. Büszkeségéhez és méltóságteljes elzárkózásához nem is illik a viaskodás. Hadjáratai azonban gyakran állóháborúvá dermednek: ilyenkor veszi kezdetét a végeérhetetlen "30 éves háború" sorskönyv. Ennek betűi szerint élnek házastársak egy fedél alatt akár évtizedeken át külön életet, látszólag a család egységét vagy a gyerekek nyugalmát őrizve, valójában pedig csupán arra várva, hogy mikor roppan össze a másik, és emeli fel végre a fehér zászlót.
A fenti játszmák sorskönyvi hátterét vizsgálva elgondolkodtató az állatvilágbeli párhuzam: a nőstény oroszlán egyedül neveli kölykeit, a hím még csak a közelükbe sem mehet. Úgy tűnik, az emberi Oroszlán-játszmák kimenetele is e felé az állapot felé tart. Az Oroszlán nő végső soron azt bizonyítja: nincs szüksége férfira, ő egyedül is megállja helyét az élet viharában. S a gyermek nevelését - az "Anyatigris" sorskönyvnek megfelelően - pedig senki, de senki nem ragadhatja ki a karmai közül. E minta az Oroszlán Napú nőknél nyíltan, az Oroszlán aszcendensűeknél részben vagy egészében rejtetten, más manőverekkel álcázottan érvényesül. Utóbbi az ún. "Báránybőr" játszma, amely igen hasonlít a Kos menyecskék "Trójai faló" stratégiájához.
Szintén női sorskönyv a "Perzsa macska", melynek tulajdonosa magától értetődő természetességgel veszi tudomásul, hogy mások őt eltartják, kiszolgálják, kényeztetik. Úgy tekinti, ritka és nemes fajtája okán ez alanyi jogon jár neki - mi több, környezete nem lehet eléggé hálás azért, hogy ezt tőlük egyáltalán elfogadja.
Mindkét nembeli Oroszlánra jellemző a "Cápabőr cipő" (vagy: "Royal flush") elnevezésű nyertes típusú sorskönyv. Ennek célja az e karakter számára nélkülözhetetlen pozicionális, környezeti és tárgyi rekvizitumok megteremtése. Ide tartozik néhány igazgatótanácsi tagság, párnázott főnöki ajtó és bivalybőr fotel, mélybordó Jaguar vagy Lincoln Continental s természetesen luxusház a villanegyedben, oszlopos tornáccal, empire stílusban berendezve, fűtött medencével és jacuzzival. E sorskönyv tulajdonosait már öltözetük is kiemeli az átlagos halandók tömegéből: méregdrága öltönyt vagy kosztümöt viselnek, ékszereik és karórájuk kizárólag arany, esetenként diszkrét brillberakással. Ehhez (nőknél) kígyóbőr, (férfiaknál) krokodil- vagy cápabőr cipő dukál, hernyóselyem zoknival vagy harisnyával. S mivel e program beteljesítéséhez az isten pénze sem elég, a célhoz vezető stratégiák gyakran torkollanak a (XX. és XXI. században kifejezetten divatos) "Keresztapa" típusú sorskönyvbe.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat