Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Kate naplója


Spriccni [110258 AL], gazdája Kate
2004. október 14.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/110258
2004. október 14.

Az Oroszlán

Az Oroszlán bátran állíthatja: "Az erő velem van." Mert az erő, ha ekkora, mindig tiszteletet parancsol. Ezért aztán övé a vitathatatlan felsőbbség és elsőbbség. Ha megszólal, mindenki rá figyel, ha valamiről elmondja véleményét, annak jelentősége és súlya van.
Az Oroszlán magabiztos és öntudatos. A háta egyenes, a tekintete nyílt. Az iskolai színdarabban már hétévesen rá osztják a király vagy a királynő szerepét. Az osztályban is valóságos udvartartás veszi körül. Bámulatos, hogy szeszélyes parancsait mások mily nagy buzgalommal teljesítik. Még a tanárok is az ő kedvét keresik. Szülei hamar rájönnek, erővel nála semmit el nem érnek. Tudja, mit akar, s ebbe az akaratba mások bicskája rendre beletörik. Ő lesz később a diáktanács vezetője, s ha nem cégalapítással kezdi felnőtt életét, akkor munkahelyén ajánlanak neki (másokat jóval megelőzve) váratlan előrelépést, kiemelt pozíciót. Az Oroszlán tiszteli a tekintélyt, de saját magának is tekintélyt követel. Nyugodt, méltóságteljes, és nem könnyű kihozni a sodrából. Amikor felbőszítik, és ordítani kezd, mindenki rémülten kushad. Mert az Oroszlán ritkán ordít, de akkor nagyot. Méltóságán alulinak tartja a civódást, az áskálódást és a hazudozást. A gyengékkel méltányos, a rászorulókkal bőkezű. Magát is gyakran lepi meg különleges minőségű, értékálló tárgyakkal. Szereti a fejedelmi pompát, a méltó külsőségeket. Kedvenc színe az arany. Amikor ad, lefegyverzően nagyvonalú, amikor kér, ott nincs helye ellenvetésnek. Ha elsőbbségét elismerik, jól érzi magát. Ha nem, ellenfelével rivalizálásba kezd, s addig nem nyugszik, amíg megadásra nem kényszeríti.
Az Oroszlán sugárzó személyiség. Melegség és nyugalom árad belőle. Szeretetében lenni annyi, mint biztonságban lenni. Őszintesége és hitelessége szolgál szavai és tettei aranyfedezetéül. Ha máskor nem is, de amikor gyereke születik, mindenképpen önmagára talál. Férfiként pátriárka, nőként anyatigris. Szülői szerepét mindenek fölé helyezi. Sajnálatos módon az élet nem kínál annyi vezető pozíciót, ahányan arra igényt formálnak, így aztán sok Oroszlán csak ül, s magától értetődő természetességgel vár arra, hogy mások tartsák el, mások szolgálják ki, mások rendezzék el a dolgait. Amikor ez nem teljesül, ingerült lesz, és méltatlankodni kezd. A többiek kényelmes és lusta embernek tartják, aki arra vár, hogy a szájába repüljön a sült galamb. Ő viszont a madárfogást és -sütést mélyen méltóságán alulinak tartja ("Csak nem fogok hitvány galambok után futkosni - én?!"). Az Oroszlán alapjaiban öntudatos, bátor és magabiztos karakter. Környezete gondolkodás nélkül osztja rá a vezető szerepét, amelyet méltányosan, igazságosan és határozottan játszik el. Energiatartalékai szinte kifogyhatatlanok, munkabírása bámulatos, nem fél dönteni és a döntéseiért felelősséget vállalni. Társának biztos támasza, családi, baráti körének erőt sugárzó középpontja.
A benne élő személyiségerők diszharmóniája esetén előtérbe kerülhetnek karakterének szélsőséges vonásai: önzése, hatalomvágya, hiúsága. Ha főnöki székben ül, despotikus hajlama, ingerlékenysége és ellentmondást nem tűrő parancsai teszik pokollá beosztottai életét.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat