Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Loraa:3 naplója


Lúdmilla [228587 AL], gazdája Loraa:3
2009-12-28

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/228587
2009-12-28

Mindenki jól tudja, hogy szilveszterkor az egyik elengedhetetlen kellék a lencse:
***Szilveszteri lencsetál ***
Hozzávalók:
50 dkg lencse
1-2 fej lilahagyma
4,5 dl tejföl
cukor
mustár
babérlevél
ecet

A lencsét főzd meg sóval és babérlevéllel ízesített vízben, majd szűrd le, s hagyd kihűlni. A meghámozott lilahagymát vágd fel vékonyan félkarikákra, s készíts belőle cukros ecetes hagymasalátát. Ezt hagyd állni egy órát, majd szűrd le (a levére is szükség lesz!), s a hagymát add a lencséhez. A tejfölt ízesítsd mustárral, s add hozzá a hagymasaláta levét is, majd az öntetet keverd a hagymás lencséhez. Tálalás előtt hagyd az egészet hűvös helyen összeérni.

Cukorbetegeknek, vagy diétázóknak:
***Rakott gomba (4 személyre) ***
Hozzávalók: 40 dkg gomba (kcal 160, CH 12), 20 dkg rizs (690,154), 2 db tojás (140, -), 10 dkg reszelt sajt (290, -), 2 dl energiaszegény tejföl (140, 4), csipet só, bors, apróra vágott zellerzöld, pici pirospaprika, 1 ek. olaj.
Elkészítése: a gombát megtisztítom, vékony szeletekre vágom, és a hagymán a fűszerekkel együtt megpárolom. A rizst teflonedényben egy csipet vegetával előfőzöm. Tűzálló - vagy nagyobb teflon tepsibe rakok egy sor rizst, gazdagon megrakom a gombával, és a tetejére terítem a megmaradt rizst. A tejfölt elkeverem a tojásokkal, ráöntöm a rizsre és egyenletesen elsimítom. Megszórom a reszelt sajttal, és közepes lángon átforrósítom. Akkor kész, ha a sajt kissé olvadni kezd. Gyorsan elkészül, ezért ha tehetjük, csak frissen készítsük.

Desszertnek:
***Diótorta ***
Hozzávalók
a tésztához: 8 tojás, 3 púpozott evőkanál liszt, 8 púpozott evőkanál dió, 8 púpozott evőkanál kristálycukor, fél csomag sütőpor. A krémhez:20 dkg cukor, 1 dl tej, 20 dkg darált dió, 20 dkg vaj
Elkészítés:
A nyolc tojást szétválasztjuk, egyik tálba a sárgáját tesszük, a másikba, egy nagyobb tálba pedig a fehérjét. A három evőkanál lisztet egy mélytányérba kimérjük, a sütőport beletesszük, mellé tesszük a nyolc kanál darált diót. A tortasütőt jól kizsírozzuk, és kilisztezzük. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy mire készen van a piskótamassza, jól felmelegedjen. A nyolc evőkanál cukrot beletesszük a tojás sárgájába, és kikeverjük. Habverővel felverjük a tojás fehérjét, ez akkor az igazi, ha megdöntve a tálat, nem folyik ki a fehérje. Ezzel óvatosan próbálkozzunk, nehogy a földön landoljon az egész.
Ezután beletesszük a felkevert sárgáját, a dióval elkevert lisztet, és óvatosan homogén állapotra keverjük. Nagyon fontos, hogy nem szabad törni a habot, inkább csak kanállal kell forgatni. A kanalat nem szabad hozzáütni a tálhoz, mert a habot a rázkódás tönkreteszi. Ha készen van, az egészet beleöntjük a sütőformába és betesszük a felforrósított sütőbe.
Egy ideig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, nehogy összeessen a sütés közben megnőtt piskóta. Úgy ellenőrizhetjük a sütést, hogy óvatosan ujjunkkal nyomjuk meg a sütemény tetejét. Ha már rugalmas, a kész felé közeledik. Az ujjunkra vigyázzunk, aki nem elég gyakorlott inkább mellőzze ezt az ellenőrzést, nehogy megégesse az ujját. Azt, hogy megsült teljesen, úgy ellenőrizhetjük, hogy szárazra törölt hústűt szúrunk a tésztába, és ha nem ragad rá a piskóta, akkor készen van, az alja is megsült.
Az így elkészített diós piskótát a következő krémmel töltjük meg. 20 dkg cukrot, 1 dl tejet és 20 dkg darált diót egy lábosba teszünk, és felfőzzük. Ha kihűlt, elkeverjük 20 dkg vajjal, majd ezzel a krémmel a három szeletre vágott piskótát megtöltjük. Hagyjunk a krémből a torta tetejére és oldalára is.

Rágcsálnivalónak:
***Kínai szerencse süti***:
Hozzávalók:
5 dkg liszt,
1 tojás,
1 nagy kanál margarin
1 csipet só,
1 csipet szódabikarbóna,
2 kanál cukor,
1 tk vaníliás cukor
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, könnyítésnek tejet adunk hozzá ha kell. Nyújtható tésztát gyúrunk kb fél cm-re nyújtjuk. Azt a részt, amibe nem kerül jóslat, töltsük diós lekvárral, vagy más töltelékkel. A tésztákat háromszögre vágjuk, és mint a kiflit feltekerjük, benne a jóslattal.

Figyelem! Jó, ha zsírpapírra írjuk a szöveget és lehetőleg ne mérgező tintával tegyük. A rendes golyóstoll jó, de a lézeres nyomtató szintén.
Innen nyomtathatsz jóskártyákat a sütibe:
http://www.harmonet.hu/ezoteria/14674-dobd-fel-a-bulit!-ujev i-joslatkartyak-szilveszterre.html








Szijasztok!


Újdonságaink:

Új szolgáltatásokkal gyarapodtunk!
Több tag!
Karácsonyi beszélgetők!
Az évezredek bulija!
Ehavi állatunk: A jegesmedve ha valaki tud róla valamilyen infot, írja meg NEKEM! Köszike

Új szolgáltatás:
DaTi-Árvaház:
Vannak datik itt. Kivehetsz datit az árvahátból, és a tied lehet örökbe, ha kéred! Persze az ára: Utána küldök egy kódot neked üzenet gyanánt, a dati zámát. Azt meg kell őrizni, és minden 2. hónapban fe kell mutatnod, amikor lesz az árvaházelenőrzés! OKÉ? :) Persze 1 datitól egészen 3 datiig terjedő lista van! Azok közözz, vagy azokat lehet választani! :)


Több tagggal gyarapodtunk! Remélem megint eljutunk majd a toplista 61. helyére! Köszönöm, hogy sokat toboroztok! Főleg Clappy :)- nak köszönöm a 10 tagot! :) Köszi, hogy szeretitek ezt a karit, és hogy még olyan leveleket is kaptam, hogy: Újraindult a szuper kari egy még exxtraszupibb vezetővel. Nagyon szeretek itt lnni stb...:) Na szóval köszönök mindent Nektek! :)


Krácsonyi beséglegők lesznek 30.-án, 31.-én, és 1-jén a fórumon! Mindenkit várok szerettel! Mivel nagyon elfoglalt vagyok, ezért ma nem voltak, és tegnap is azért maradtak el a játékok mert mint már hallottátok, rengetegg a dolgom!!! :) De ott várlak szeretettel Titeket, és a öbbi barátaitokat addigis a kariban! :)


Megszerveztem nektek aróz évezred házibuliját, csak itt nálunk, 2009. 12. 31.-én! :) Már csak meg kell valósítani! Lesznek chatbulik, datidobálók stb...:) M így szeretnénk megköszönni, hogy a 2009-s évet velünk töltöttétek! :) Köszönöm! :)



Az ehavi állatunk: Jegesmedve
Ha tudsz valamit róla, írd meg nekem! Amit csaktudsz, minden jó infot elfogadok! Oké? Csak írd meg mit találsz a fejedben a jegesmedvéről, és írd meg NEKEM! Ha ügyes vagy, és ha te küldöd a legolyanabb ilyfokat, amiket még nemsokan hallottunk, akkor nyerhetsz érte 3 datit! Hajrá, a tét nem kevés! Ne fledd, csak egy van aki nyer, és az te is lehetsz akár! Kuakodhatsz a neten is egy picit stb...:) Várom a levcsiket! Köszikee ^^

Holnap küldöm a részleted szilveszteri buliinfokat! Szijasztok!


Lúdmilla



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat