Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Panni naplója


Panini [65888 AL], gazdája Panni
A négy barát

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/65888
A négy barát

/a történet végeztével megállapítottam,hogy az összes okos ember hülye!:D /

A 4 barát

Réges-régen történt ez. Élt egyszer egy indiai faluban négy ember. Gyerekkoruk óta jó barátok voltak. Jóban-rosszban összetartottak. Hárman tanult tudósok, panditok voltak, a negyediket meg csak együgyűnek tartották. De valójában a három tudós volt eszetlen, s a negyedik volt a bölcs, már úgy a maga módján. Egy nap összedugja a fejét a három pandit. Azon tanakodnak, hogyan lehetne már végre valami hasznuk a nagy tudományukból. Ha itt ücsörögnek életük végéig a faluban, soha nem látják hasznát a sok tanulásnak. El is döntötték hamar, hogy világot látnak. - Csak ezt az együgyűt ne vigyük magunkkal! - szólt az egyik. - Tudománya semmi, hogyan is szerezne vagyont tudás nélkül?Válaszolt a másik:- Bátyám! Nem szép dolog, hogy így beszélsz! Kiskorunk óta jóban-rosszban velünk tart, együtt játszottunk, együtt ettünk-ittunk, nem hagyhatunk itt egy ilyen barátot! Ha nem is hoz majd hasznot senkinek, vigyük akkor is magunkkal!Végül megegyeztek abban, hogy mind a négyen felkerekednek. Felkészültek a nagy útra. Elindultak, és kis idő múlva elértek egy erdőbe. Letelepedtek egy tisztáson. Egyszer csak valami állat csontvázát pillantják meg a fűben. Megvizsgálja az egyik, és mondja a többinek: oroszlán csontváza ez!Hirtelen az jutott eszükbe, hogy épp megfelelő alkalom lenne gyakorolni és bemutatni tudományukat. Szól az egyik:- Én bizony varázserőmmel össze tudom illeszteni ezeket a szétszórt csontokat, és talpra is tudom állítani őket! Szól a másik:- Varázserőmmel én bizony húst és vért fogok rájuk varázsolni!Szól a harmadik:- Ha mindezt megteszitek, én bizony életet lehelek ebbe az oroszlánba!Több se kellett hozzá, nekiálltak mind a hárman, hogy ki-ki elvégezze a saját varázslatát. Mikor a harmadikon volt a sor, az együgyű negyedik megszólal:- Nagy botorságra készültök! Ahogy feléled ez az oroszlán, megesz mindnyájunkat! Föl ne élesszétek!Ahogy hallja a három pandit a bolond beszédét, nagyot nevetnek.- Csak nem a te okosságod fog minket megállítani, okostojás?Válaszol az együgyű negyedik: - Akkor hát csak egy pillanatot várjatok, míg felmászom erre a fára! - és már fenn is volt egy fa legtetején.Az oroszlán meg, ahogy feléledt a három balga tudós varázslatától, nagy bömbölésben tört ki, rárontott a három barátra, és azon nyomban felfalta őket. Mikor az oroszlán már jó messze járt, az együgyű negyedik lemászott a fáról, megsiratta barátait, és elindult vissza a falujába.

TANULSÁG
Ha van tudományod, csak eszed nincs, nem érsz el semmit. Ha gyenge vagy, de helyén az eszed, a legrettenetesebb veszedelemből is megmenekülsz!
--------------------------------------------------------------------------
Az okos és a bölcs közt akkora a különbség mint a teológus és a geológus között... (ég és föld :D)
Az okos az,aki betanul-megtanul akármit,bár elég valószínű,hogy egy szót sem ért abból,amit olvas.
A bölcs lehet hogy nem tudja azt a bizonyos anyagot,vagy témát,viszont ahogy elolvasta,rögtön megérti,és ha 10 év múlva előjön ugyanaz a kérdés,akkor nem is tudom,hogy ki fogja tudni rá a választ.
TUDOM,HOGY NEM VAGYOK OKOS. :P
-------------------------------------------------------------------------
És egyúttal rájöttem,hogy miért kapunk töriből olyan dolgozatot,ami 2 az 1ben.Kérdezz-felelek egyszerre,minden válasz fel van tüntetve a forrásokban.
Azt gondoltam először,mekkora hülyeség,hogy ezzel is az idiótákat segítik,hogy megtakarítsák a puska készítésére szánt idejüket.De nem!:D
Az ilyen dolgozattal ki tudják szűrni a műötösöket,akik "okosak",és prózai szövegben,vagy a kreatívabbak verses formában tanulnak be mindent,szóról szóra.De nem tudnak semmit.Itt meg visszatükröződik az ész,hogy 5 óra hosszát tanult,mégse tudott semmit,holott fel volt világosan tűntetve a lapon minden információ.Fantasztikus :D
Aki előveszi a puszta agyát,az tudja,ha meg van adva 2 szó,pl. hülye,ökör,és az a feladat,hogy pótold ki a mondatot az alábbi szavak egyikével,akkor így néz ki a feladat:

Pótold ki a mondatot az odaillő szóval!

Aki okosnak hiszi magát,előbb vagy utóbb pofára esik,mivel pont ő a .....
----------------
hülye,ökör
----------------

Mi kerül a ... helyére?:D
Gondolom a hülye,mivel a névelő a...megerőltető feladat.De az okos ilyet nem tud!!!! :D
Na ő a ökör! :D



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat