Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

ZSUpsz naplója


Cseresznye [115468 AL], gazdája ZSUpsz
2005. március 19.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/115468
2005. március 19.

Ma bevásárolni voltam az Auchanban, és találkoztam valami érdekessel...az ilyesmi bennem mindig előhívja a filozófust, minek során átesek a „TTK-sból BTK-s” nevű metamorfózison. :)


Az történt, hogy találtam egy terméket, egy fém salátás tálat. Ebben még semmi rendkívüli nincsen. Csakhogy minden tál külön volt csomagolva, nejlonba. Na ez már számomra, mint jólelkű környezetvédő biológus számára, bizony érdekes. Minek egy fémtálat becsomagolni? Micsoda pocsékolás! Először is, ugye azt a zacsit elő kell állítani mesterségesen, amihez energia kell meg mindenféle anyagok, ez egyrészt környezetszennyező, másrészt utána ki lesz dobva, ami szintén terheli a környezetet, továbbá kifizettetik az emberrel, de minek, mikor úgyis otthon kicsomagoláskor a szegény zacskónak csak a kukáig vezet az (utolsó) útja... Másodszor: minek egy fémtálat egyesével csomagolni? Ha nincs mindegyik külön-külön, egyesével csomagolva, nem fogok tudni egyet venni? Azt feltételezik, hogy a kedves vásárló nem tud egyig számolni? Vagy hogy megóvjuk a kosztól? Persze, mert csomagolva ugye steril, nem? Amúgy is, én bármit veszek, első használat előtt kimosom/megmosom, legyen szó akár zokniról, fém salistálról, piros almáról… Na jó, ez én vagyok...

De jó, tegyük fel, van valami funkciója annak a csomagolásnak, mondjuk rá lehet írni a termék nevét, gyártóját, használati utasítást stb. Szerintem ez megtehető lenne egy, a termékre ragasztott kis cetlin... Amit mellesleg el is szoktak követni, rendszerint olyan ragadós cetlin, amit lézervágóval sem lehet eltávolítani a termékről, no mindegy. Szóval rá kell írni, mindenképp, mert az a szerencsétlen vásárló tök hülye, ha nem írják rá, ki nem találná, hogy az egy fém tál és hogy mosószeres vízzel kell elmosni, továbbá hogy Gipsz Jakab és Társai Kft. gyártotta Mucsaröcsögén. No és persze ha már csomagolva van, erre külön fel kell hívni a vásárló figyelmét, hátha elkerülte azt. Szóval rá volt írva, hogy "Használat előtt a csomagolás eltávolítandó!". Na hát, ha nem mondják, én esküszöm, hogy a zacskóval borított tálba teszem bele a salit itthon!

És ha persze ez még nem lett volna elég, a cég volt oly kedves és az unatkozó óvodásokra is gondolt, akik az otthoni játszás helyett bevásárolni szoktak illetve salátát csinálni, valamint a gyerek(ek)kel rendelkező felnőttekre. Ugyanis a tetejébe még a következő égbekiáltó marhaság is oda volt böffentve: "Nem gyerekjáték! Hullandást okozhat!" Először elgondolkoztam mi a nyű az a hullandás?... hullás... gyulladás... fulladás... Ez az, fulladás! Igen, ez az! Óvatosan lihegjünk a tál felett, nehogy be találjuk lélegezni, és meg találjunk fulladni! Netán esetleg egyenesen zacskóstul, mert akkor aztán extra nagyon megfulladunk! És ha már a salit is beletettük, akkor többet levegőt se vegyünk, mert a tálat salátástul-zacskóstul-mindenestül belélegezni, az főleg hogy de mennyire és ujujjujj de micsoda fulladást okozhat! De aztán persze lehet, hogy én értettem valamit félre, jobban mondva műveletlen vagyok és nem tudom mit jelent az hogy hullandás... Ehh, majd veszek egy értelmező kéziszótárat, na persze csak akkor ha az is egyesével lesz csomagolva... Ez után elgondolkodtam, hogy mit értenek vajon azon, hogy "nem gyerekjáték". Persze... bevásárolni szombat délelőtt a tömegben, kerülgetve a sok totyogó/bamba/agresszív embert a teletömött bevásárlókocsimmal, na az tényleg nem gyerekjáték. Vagy épp salátát készíteni. Netán kicsomagolni a tálat a zacskóból. Na de ezt egy napon mind! Na az már valóban nem gyerekjáték.
Lehet túl maradi vagy éppen ellenkezőleg, túl modern vagyok, de szerintem minden gyerekjáték, ha a gyerek épp úgy gondolja... Miért ne játszhatna a gyerek egy salátás tállal? Szedhet bele vadgesztenyét, tehet bele vizet, amibe beleültetheti a böbe-babáját, vagy hogy a fiúgyerekekre is gondoljunk, harci sityakként a fejébe húzhatja. De persze ezt nem lehet, mert a salátástál, főleg ha egyesével van csomagolva nejlonba, az nem gyerekjáték!



Egy szónak is száz a vége... A tömegben ácsorogva/totyogva/bambán, kb. negyed órát filózgathattam ezen, kezemben a salátás tállal, majd úgy döntöttem, áh, nekem ez nem kell, van már salátás tálam, igaz az üvegből van. Na az aztán valóban nem gyerekjáték. Pedig az még nem is volt egyesével csomagolva.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat