Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

P. Anikó naplója


Annie5 [10339 AL], gazdája P. Anikó
Mukti diksha

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/10339
Mukti diksha

Minden ősi tradícióban, különösképpen azokban, ahol a tudás Mesterről Tanítványra száll (közvetlen kinyilatkoztatás), a Diksha szertartás a szent rituálék része.
A Diksha szanszkrit szó jelentése „Beavatás”, ami valójában „Kozmikus Energia” ajándék, amit sem spirituális gyakorlatokon, sem bármilyen értelmi belátáson vagy megértésen keresztül nem lehet elérni. Csak a Mester megtalálásának áldásán keresztül (akihez az ember karmikusan kötődik), és a Mester akaratából lehetséges, hogy elérhetővé váljék a Tanítvány számára az Isteni Kegyelem eme ajándéka, ami közvetlenül feltárja előtte az Ishwara-t (Isten a személyes nézőponton keresztül), Brahma-t (az Univerzum létezésének megtapasztalása) vagy Atma-t (emberi elme vagy én).
Ezt az ajándékot, a Mester akkor adja át Tanítványának, amikor úgy látja, hogy kizárólag ez az áldás-ajándék vezetheti el a Tanítványt spirituális megtapasztalásai következő evolúciós lépéséhez. Láthatjuk, hogy minden irányvonalban/tradícióban, évszázadokra visszatekintve, ismerték az isteni Segítség ezen formáját, ahol a Mester a Felsőbb Lélek közvetítőjévé válva (Isteni Energia örvény) mindent legyőző energiát ad át. Az igazi csodája ennek a lenyűgöző folyamatnak, hogy abban a pillanatban, amikor a Mester „a forma és tulajdonságok nélkül való Isteni Energiát” a formavilágba megidézi, ezek az energiák pontosan azt a formát és minőséget veszik fel a Tanítványban, amelyekre neki a következő „hétmérföldes” lépéshez szüksége a van.
Ez az új energia ebben az új rendszerben (a Tanítvány teste) eggyé válik a testtel, megtartva azonban a léthez szükséges minőségeket: a „Felsőbb Intelligencia” ez úton a Tanítvány szükségletei által paraméterezett biológiai és energetikai mutációként működik, a Mester szándékával vezérelve a Diksha pillanatában.
Különféle Diksha-k vannak, más-más célokkal, a Tanítványtól és a Mesteren átáramló minőségektől függően.
Ha visszatekintünk, láthatjuk mindazokat a nőket és férfiakat, akiknek Megvilágosodott tapasztalásaik voltak, és akiket nagyszerű Szentekként, Misztikusokként tartottak számon a múltban; és láthatjuk azt is, hogy életük bizonyos pontján megkapták ezt az áldás-ajándékot, amelyet spirituális mesterük vagy maga az Isteni Forrás adományozott számukra. Valójában azonban nem ismétlődő spirituális gyakorlásokon vagy meghatározott tanítások követésén keresztül érték el… Ha megnézzük ezeket az életeket, láthatjuk, hogy ez az elsöprő tapasztalás semmilyen módon nem lett volna elérhető, és úgy is tekintenek rá, mint a leghatalmasabbra minden áldás közül, amit csak Isten adhat.

Sri Kalki diksha-i:
A Sri Kalki által fémjelzett spirituális irányvonalban, Sri Kalki Bhagavan az eltelt évek során különböző Diksha-kat adott különböző tanítványai, spirituális követői (sadhaka) számára. A cél az volt, hogy a Tudat Ébredését gátló akadályokat felszabadítsa, és végül lehetővé tegye a Megvilágosodást az Emberi tudatosság számára.
Ma alapvetően kétféle Diksha létezik, amit Indiában vagy a nyugati tanítványok által kaphatunk:
VARA DIKSHA: Az a Diksha, amely a pszichológiai működés akadályait távolítja el, a teljes megelégedettség állapotába juttatva a Tanítványt vagy Sadhaka-t a kapcsolatai területén, helyrehozva minden aspektusát az önbizalmi és anyagi kérdéseknek.
MUKTI DIKSHA: Az a Diksha, amely a Nadik hálózatában (lelki, idegi, energia) és a Csakrák szintjén távolítja el az akadályokat, megnyitja az ideg- és energiacsatornákat az Egység, Teljesség és Megvilágosodás megtapasztalására.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat