Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Luna naplója


Kryx [91245 AL], gazdája Luna
Szeptember 22.- földönkívüliek

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/91245
Szeptember 22.- földönkívüliek

Szerintem aki nem hisz a földönkívüliekben az vagy nagyon vallásos, vagy hülye, vagy nagyon beképzelt. Vagy mind a 3 együtt.

Hogy miért?

Nos, aki vallásos, azt megértem. Ez az ő saját kultúrája, nincsen ebben semmi kivetnivaló, utálom azokat akik lenézik a vallásos embereket. Ez egy életfelfogás, és ha ők így szeretnek élni, szeretnek abban a tudatban lenni, hogy felülről vigyáz rájuk egy nagyobb hatalom aki irányítja az életüket, hát rendben. Én nem vagyok mélyen valásos. Bár meg vagyok keresztelve, szeretem azt gondolni, hogy magam irányítom az életemet. De mint írtam, ezeket az embereket is meg tudom érteni, a legjobb barátnőm is nagyon valásos volt. De ez azt hiszem a jelen körülmények között nem is érdemel több szót.

Visszatérve az eredeti témához:

Hogy miért lehet hülye aki nem hisz a földönkívüliekben? Egyszerű. Szimplán nem tud számolni. A világűrben millió galaxis van, minden galaxisban több millió naprendszer, és minden naprendszerben általában több bolygó. Ez annyi bolygó, hogy le sem lehet írni. Valószínűleg ezek az emberek nem képesek felfogni a világűr nagyságát.

Vagy ha felfogják, akkor meg nagyon beképzeltek. Beképzeltek, mert hogy merészelik azt mondani, hogy az ember az egyetlen értelmes lény az egész világon? Honnan tudják? Ők a miszter vagy miszisz tökély? Ha felfogják hogy felfoghatatlan mennyiségű bolygó van a világegyetemben, akkor milyen alapon állítják, hogy legalább a Földön kívül 1 bolygón ne jött volna létre élet? Honnan tudják hogy más, számunkra ismeretlen bolygókon nincsenek meg az élet feltételei? Hogy mernek olyat mondani, hogy az ember áll mindenek felett? Mert ha ezt nem is mondják ki, így kell hogy gondolják.

Én azt mondom: tuti van élet. Hogy hol? Nem tudom. Hogy vannak-e olyan értelmesek, mint mi? Nem tudom. Hogy értelmesebbek-e? Nem kizárható. Igen is, hiszek abban, hogy létezhet máshol élet. Hogy megfigyelnek-e minket a szuper technológiájukkal? Lehet, bár erre nincsen bizonyíték. Sőt! Több az ellene szóló bizonyíték. Szokta valaki nézni a Spektrumot vagy a National Geographic-ot? Minden ember földönkívüliekkel való találkozását meg tudták magyarázni egy telljesen egyszerű földhözragadt indokkal. De ez nem azt jelenti, hogy földhözragadt vagyok, nem utasítom el azt a feltevést, miszerint jártak már a Földön más értelmes lények is. Hiszen lehetséges. De ha olyan okosak, hogy mi mégnem találtuk meg őket, de ők megtaláltak minket, akkor ahhoz is van elég eszük, hogy rejtve maradjanak előlünk. vagy nem? Ki tudja. Nem hiszem, hogy elrabolt embereken kísérleteznek. Ezek a történetek kivállóan beillenek egy sci-fi-be, de a valóságban miért vagyunk olyan biztosak abban, hogy a földönkívüliek kegyetlenek? Csak azért, mert mi ezt tennénk ha találnánk értelmes életet egy másik bolygón, attól még nem biztos, hogy ők is ezt fogják tenni. Az ember mindíg magából indul ki, de csak egyszer próbálnánk meg nem gonosz szemmel nézni a számunkra ismeretlenre. És ez meg mi? Miért néz az emberiség mindíg agresszíven az újdonságokra? Ahelyett, hogy rögtön felboncolnánk egy új lényt, a "tudomány érdekében", inkább próbáljunk meg vele beszélni. Az emberiség érdekében.

Persze koránt sem biztos, hogy a földönkívüliek előbb találnak meg minket mint mi őket. Ó, dehogy biztos, hogy állíthatnék ilyet? Hiszen nem tudok semmit. Lehet, hogy mi leszünk az elsők.

Persze az sem biztos, sőt valószínű, hogy nem csak 1 értelmes lény létezik a világűrben rajtunk kívül. Lehet, hogy 100 élettel teli bolygó van a messzeségben, elvégre elméletileg ez is lehetséges.

Én nem tudok semmit. Csak szimplán bizakodó vagyok. Annyit tudok csupán biztosra, hogy nem vagyunk egyedül. És nem is leszünk soha. Bármi megtörténhet.

Bármi...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat