Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

A fehér ruhás gonosz (feketében) naplója


El Burro [265573 AL], gazdája A fehér ruhás gonosz (feketében)
A király és a földművesek meséje

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/265573
A király és a földművesek meséje

A KIRÁLY ÉS A KÉT FÖLDMŰVES MESÉJE

Egyszer réges régen, az üveghegyen innen, a hetedhét országon túl, ott ahol kúr a farkú malac, élt egyszer két földműves. Az egyi földműves dőzsölt a vagyonában, míg a másik nyomorban élt. Egyszer arra ment a király. A hír hallatára a gazdag földműves pompás ruhákba öltözött, hallván hogy a király a népnél száll meg, és megjutalmazza a házigazdát.
Mikor a király a faluba ért, látta hogy mindenki szegény, kivéve gazdag földművest. Ez nagyon érdekelte. Aznap este megszállt nála. A gazdag földműves kedveskedett neki, aranytányérokon szolgálta fel az ételt, és csak a gazdagságáról mesélt.
A király azt mondta a gazdag földművesnek: holnap a melletted lévő tanyaházban kívánok megszállni kérlek mondd meg ezt a ház urának. A gazdag földműves átszaladt a szomszédjához. A szegény földműves sajnálkozott hogy még levest se tud adni a királynak. A gazdag földműves rábeszélte a szegényt egy cserére, hogyha a gazdag földművesnek adja az ajándékot, akkor kap egy tyúkot levesnek. A szegény földműves belement. Aznap este, mikor a király megérkezett, felszolgálták neki a szerény vacsorát. A szegény földműves mesélt a munkáról, a családjáról és a gondokról a faluban. Másnap reggel a király megkérdezte a földművest: mit kérsz jutalmul a szállásért? A földműves ezt válaszolta: tízezer botütést kérek! De hát miért? Kérdezte a király. Azért mert elcseréltem a jutalmamat egy tyúkért, hogy legyen mivel megkínáljuk felségedet. A király elmosolyodott, és parancsolt: a kövér földműves kapjon tízezer botütést, és a vagyonát kapja ez a becsületes földműves! Így lett a gazdagból szegény és a szegényből gazdag. A szegény földműves boldogan élt míg meg nem halt, a gazdag földműves...hát..... gondolhatjátok....



Sum off this story: A hiúság+kapzsiság bizony büntetendő dolog és ha a büntetés beteljesül, az nagyobb pofon, mintha fejedre szakad a plafon!

Muhahahahahahahaahhaahah!!!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat