Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

A fehér ruhás gonosz (feketében) naplója


El Burro [265573 AL], gazdája A fehér ruhás gonosz (feketében)
Porogi mondakör I.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/265573
Porogi mondakör I.

POROGI MONDAKÖR I. LEGENDA: A ZSÍROS FUTÁSA


TÖRTÉNT egyszer, még az időben mikor még a magyarság is csak a térképről ismerte a Kárpát-medencét, mikor még Hunor és Magor volt a góré, élt egyszer egy hős magyar akit Fűszál Ferencnek hívtak. Nagy magyar volt, talán abban az időben a legnagyobb. És ezt nem a tetteire kell érteni (ha érti az olvasó megért egy magamfajta krónikás poénjait).
Mikor a nap fényesen sütött le csillogó tokájára, és megtört a fény melírozott haján, kinyitotta a aszott, penészes szendvics színű szemeit, kivakarva azt az 5 kiló csipát amit a mosdás hiánya eredményezett.
-Kéne ennem valamit - gondolkodott. - De itt még nincs semmi. – Majd kimászott Hunor hűtőjéből.
Fél órával később, amikor úgy döntött hogy végre megmosakodik egy hét után, elment a Dunához, ami abban az időben még egyenes volt.
-ÁGYÚGOLYÓÓÓÓ!!!!!- Kiáltotta, majd egy hatalmas loccsanással a Duna vizébe vetette magát. Ekkor történt hogy a szökőár amit óriási teste idézett elő utat vágott magának a hegyeken keresztül egyenesen a Fekália-tengerbe. Az ott élő pigmeus népnél, a fekáknál most ís úgy tartja a mondás: „Élj teljes életet! Nem biztos hogy túléled a zsírost!” .Fürdés közben a gyomra morgolódni kezdett.
-Ejnye, ürítenem kell! – És elcammogott a legközelebbi bokorhoz, ami egy kis rózsafácska volt. Letolta a buták bundabugyiját, ami egy tisztség kifejezésére szolgált, és munkához látott.
Újabb fél óra múlva miután dolgát és szemrevételezte a pusztítást amit a környező bioszférában végzett, összeszedte az elhullott madarakat és őzeket. Az egyetlen túlélője ennek a biológiai szennyezésnek a kis rózsafácska volt ami kínjában nyolc méter magasra nőtt. Ezóta mondják a magyarok: „Jó trágyával, a kis bokorból is erős fa lesz.”.

***************(Folyt. köv)**********************



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat