Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Orsi naplója


Sivatagi Kincs [320673 AL], gazdája Orsi
2008-01-21

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320673
2008-01-21

Nincs jobb, mint egy öszinte MOSOLY! Mosolyogj hát!


„Szerintem mindig mosolyogj, hiszen ez a második legjobb dolog, amit a száddal csinálhatsz!”

„A mosoly egy görbe vonal, ami sok mindent egyenesbe hoz.”

„Mosolyogj és visszamosolyog a világ.”

„Ne felejts el mosolyogni, még akkor se, ha szomorú vagy, mert lehet, hogy valaki beleszeret a mosolyodba!”

MINEK AGGÓDNI?
Miért aggódsz? Az életben csak két dolog miatt kell aggódni: Egészséges vagy? Megbetegedtél? Ha egészséges vagy, nincs okod aggódni. Ha beteg vagy, csak két dolog miatt aggódj: Meggyógyulsz-e vajon? Vagy netán meghalsz? Ha meggyógyulsz, nincs okod aggódni. De ha meghalsz, csak két dolog miatt aggódj! A mennybe jutsz, vagy a pokolba. Ha a mennyországba jutsz, nincs okod aggódni, de ha a pokolba kerülsz, annyira elfoglalt leszel a barátaid üdvözlésével, hogy nem marad majd időd az aggodalomra. Tehát, miért aggódni? LÉGY BOLDOG!
(http://gportal.hu/gindex.php?prt=204856)






Ma gyönyörű volt az idő, igazi tavasz. Egy olyan igazi őrült, pörgős napom volt, amikor minden vidám, minden szuper, jobb nem is lehetne. Aztán hazafelé a buszmegállóban „megálltam” egy kicsit gondolkodni. Észrevettem, hogy senki nem mosolyog. Mindenki csak áll komoran, türelmetlenül, idegesen vagy épp dühösen.
Kérdem én, MIÉRT? Az életnek tudni kell örülni, Ha nem keressük benne a szépet, a jót, akkor sem fogjuk meglátni, ha előttünk van. Mosolyogni kell, akkor is, ha fáj. Az egész világ jobb lehetne, ha többet mosolyognánk…
Van, hogy eszembe jut egy kedves emlék, egy jó könyv, amit olvastam, vagy csak álmodozok kicsit, és akaratlanul is elmosolyodok. Ilyenkor sokszor érzem magamon az emberek megvető tekintetét. Mintha bűn lenne. Vagy ha beszélgetek a barátaimmal, és elnevetjük magunkat. Sok ember nem szereti, zavarja. Miért? Mert nem értik? Mert féltékenyek a boldogságra? Mert ők is a részesei szeretnének lenni? Nem tudom. De sokszor úgy érzem, mintha tiltott lenne a mosoly és a vidámság.
Pedig a boldogságnál csak egy jobb érzés van: másokat is boldoggá tenni. Ez azonban nehéz, mert az emberek, ha szomorúak, foggal-körömmel küzdenek a boldogság ellen. Magukba süllyednek, és csak a saját szomorúságukat látják. Meg sem próbálnak felemelkedni az önsajnálatból.
Sokuknak mi a baja? „Nincs elég pénzem.” „Nincs elég szabadidőm.” „Nincs szerelmem.” „Nem tudom megvenni a szeretteimnek, amit szeretnének.” „Engem nem szeret senki, nincsenek barátaim.” Pedig ha jól meggondoljuk, ez általában nem igaz. Csak az emberek becsukva tartják a szemüket, és nem látják meg az igazságot.
Régen én is így gondolkodtam. De aztán rájöttem: van tető a fejem felett, van mit ennem, tudok iskolába járni, vannak ruháim, könyveim, sőt, ha ügyesen intézem a dolgaimat, akkor elmehetek lovagolni és úszni is. A szerelmet hagyni kell, hogy ránk találjon, vagy lehet keresni is, de csak finoman, előbb-utóbb úgyis a miénk lesz. Én most azt hiszem, megtaláltam. Hogy meddig tart, nem tudom, de amíg van, addig örülök neki, lehet, hogy örökre. Vannak barátaim. Nincs sok pénzem, de gazdag vagyok, mert vannak, akiket szeretek, és ők viszontszeretnek, és enyém a legnagyobb gazdagság: a boldogság! Képes vagyok őszintén mosolyogni.
Azoknak, akiket szeretünk, nem adhatunk nagyobb ajándékot önmagunknál, és egy boldog mosolynál. Mindenkit szeret valaki, még ha úgy érzi is, hogy nem. Mindenkinek van valakije, csak lehet, hogy nem tud róla. Lehet, hogy valaki olyannak jelent nagyon sokat, akit ő észre sem vesz…
Ne sajnáljuk hát önmagunkat, hiszen nincs rá okunk! Lehet, hogy nincs meg mindenünk, amire vágyunk, de valamink mégis van, aminek örülhetünk. Ha másnak nem, hát egymásnak és magának az Életnek!

(ui.: Még jó, hogy az ilyen agymenéseimet nem sokan olvassák. :D Ha mégis eljutottál eddig, gratulálok, szerintem egy normális embert ez vagy nem érdekel - néha azért, mert igaz rá -, vagy már az elején ott hagyja, esetleg felköti magát a hülyeségektől, amiket olvas...:D)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat