Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Orsi naplója


Sivatagi Kincs [320673 AL], gazdája Orsi
2008-03-03

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320673
2008-03-03

Az első, sárga ló Kenéz, a hátsó Kara. Kara sürgősen eladó, irányár 150000. Kis termetű, 11 éves, jegytelen fekete, arányos felépítésű, papírokkal, útlevéllel rendelkező, kiváló ugró arab félvér kanca. Iskolalóként dolgozott. Élmény vele a lovaglás (jó élmény). Ha már felült rá az ember, nincs baj. Nem akarok senkit becsapni: rúg és harap, ha megijesztik vagy olyat csinálnak vele, amit nem szeret. De igazi társa lehet az embernek, csak össze kell csiszolódni vele. "Köszön" és térdel :D Az új gazdája nem bír vele, és sürgősen el akarja adni, ha nem lesz gazdája egy héten belül, vágóhídra kerül. Tenyésztésre alkalmas: eddigi csikói "normál" termetűek, jó idegzetűek és jó ugrók lettek.


Eddig nagyon sokat grafikáztam. Elsősorban lovakat rajzoltam "anatómiai pontossággal". Már nem jelent gondot fejből komplett lócsontvázat vagy izomzatot lerajzolni. Az a poén, hogy ennek ellenére nem tudok "modell" nélkül pontos képet rajzolni - bár nem is nagyon próbálgattam. Kritikusabb vagyok magammal szemben, mint mások velem, de mot már sikerült eljutnom addig, hogy nekem is megfelel néhány képem.
Szóval úgy döntöttem, hogy 2 év grafikázás és 2 hónap szén után megpróbálkozok a krétával. Régebben "Giocondával" dolgoztam párszor, de nem igazán jött be. Nem elég élénkek a színek, nem lehet szépen "kenni" és keverni. Ezért vettem ma (csillagászati összegért) porkrétát. Elment az egész délutánom a kísérletezgetéssel. Rá kellett jönnöm, hogy minden technikát, amit a grafikánál megtanultam illetve kikísérleteztem, elfelejthetem a krétával való munkánál. Kimondottan zavaró, hogy ha egyszer meghúzok egy vonalat, akkor csak halványítani lehet, eltűntetni nem. Ha a háttér világosabb, akkor teljesen ki kell dolgoznom, mielőtt nekiállnék az előtér "felvázolásának", különben fedik egymást a színek, és nem lehet változtatni. Nem lehet "egyszerű" tónusozással vagy fekete "hozzáadásával" söétíteni, mert ez utóbbi tompítja a színt. Helyette barnával vagy kékkel lehet sötétíteni, amit szűkség esetén tovább lehet keverni (feketével) egészen a feketéig. Nem tudok (még) tökéletes kontúrokkal, éles körvonalakkal dolgozni.
Miután egész délelőtt a suliban szórakoztam a színek keverésével és sötétísével / világosításával, itthon pedig a krétával elérhető hatásokkal kísérletezgettem, este végre nekiálltam egy képnek. Első próbálkozásnak nem rossz. De hatalmas váltás a grafit után. Mint anyag és mint eszköz is teljesen más. A grafikában már csak az alkotás örömét éreztem, de a krétában még megvan a felfedezés izgalma. Olyan hatásokat érhetek el vele, amiket grafittal nem - elsősorban a színeknek köszönhetően. Újra meg kell tanulnom rajzolni...
Óriási problémáim vannak, tudom... Ennél nagyobb ne legyen sose :D
Az a gond, hogy van... Pl. érettségi (előrehozott rajz), suli, lakásfelújítás, családi gondok, lovaglás és erre a pénz előteremtése, jövő megtervezése és még millió más kisebb-nagyobb probléma. És most, ahelyett, hogy aludnék, itt pötyögök a gépbe, pedig honap fél 6kor kelni kell, és még nem zuhanyoztam.... Megyek is... Visszlát!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat